POSEBNOST

Hot dog za bejzbol

Objavljeno 26. julij 2011 20.05 | Posodobljeno 26. julij 2011 23.15 | Piše: U. S.

Najdražji hot dog stane 80 dolarjev, posut je s smetano, ikrami in tartufi

Najdražji na svetu
BOSTON – Sestavine – naribane gobe, kaviar in sveža kisla smetana – so kot iz restavracije z Michelinovimi zvezdicami. In tudi cena je taka: 80 dolarjev (55 evrov). A ne gre za imenitno jed, ampak hot dog, ki so ga naredili na igrišču za bejzbol Roxstadium v Brocktonu (Massachusetts). McMullen Dog bi utegnil postati najdražji na svetu, za naziv se poteguje z restavracijo Serendipity 3, ki je julija lani predstavila vročo hrenovko za 69 dolarjev.

Novo delikateso je pripravil Stephen Bruce: dolga je 30 centimetrov, goveja hrenovka je ocvrta in povaljana v gomoljikinem olju, posuta pa s prahom mletih jurčkov; položeno v ročno oblikovan kruhek ene najekskluzivnejših pekarnic Cape Coda so namesto z običajnim kečapom in gorčico potresli z naribanimi tartufi ter okrasili s kupčki sveže smetane, kaviarjem in svežimi lososovimi ikrami.

Prvega so že prodali in postregli, in sicer prejšnjo soboto zvečer, med tekmo domačega kluba proti ekipi Newark Bears. Kupil ga je Louis Glanz iz Windsorja (Connecticut) kmalu po tistem, ko so odprli vrata štadiona; tisti večer so pravzaprav prodali dva hot doga in jih bodo prodajali še naprej, do konca letošnje sezone. Mimogrede: ime je dobil po chefu Ryanu McMullenu iz Atlantic Cityja, saj je to njegova ideja. »Presrečni smo, da smo postavili rekord,« je dejal predsednik Roxov Mike Canina. »Bila je čudovita noč, ne le zaradi rekorda, prvim tisoč oboževalcem, ki so stopili na štadion, smo zastonj razdelili navadne hot doge, poleg tega pa sta prišla še Troy Brown, nekdanji nogometaš, in Ayla Brown, košarkarica in pevka.«
Deli s prijatelji