KULINARIČNO

FOTO: Pet lokalov, ki jih morate obiskati še letos

Objavljeno 15. december 2015 14.00 | Posodobljeno 15. december 2015 14.00 | Piše: Da. M.

Dobra hrana, odličen izbor pijač in moderen ambient najdete na novih vročih mestih v prestolnici.

Kam na kozarček penine med odmorom predstave ali koncerta v Cankarjevem domu? V Bazilikin kotiček.

Ljubljana je v zadnjem mesecu dobila pet novih lokalov, ki so vredni obiska, tako zaradi svoje ponudbe kot tudi ambienta. V njih boste pojedli najboljšo malico, povečerjali slasten burger, spili prav posebno kavo iz lastne pražarne, se posladkali s torticami ali nazdravili s penino pred obiskom koncerta.

V dvoje ali z družbo

Na Nazorjevi ulici najdete restavracijo Slon 1552, ki privablja poglede mimoidočih in zvabi v notranjost tudi tiste, ki bi si restavracijo le ogledali. Je idealna izbira za decembrski romantični zmenek, za lačne čez dan pa ponujajo tudi kosila.

Kam na pivo in burger? Glede na priljubljenost obojega je izbire precej, a če bi želeli biti inovativni, potem pojdite v Pop's Place na Cankarjevem nabrežju. Lokal je nekoliko netipičen za slovenske goste, saj je osrednje dogajanje ob veliki mizi za več družb, kar takoj ustvari bolj sproščeno in domače vzdušje. 

Najprej na razstavo ali predstavo in potem še na kozarček najljubšega

Tri kavarne pa so svoj prostor dobile v kulturnih ustanovah. Znana kavarna in slaščičarna Zvezda je enega od svojih lokalov odprla v Narodni galeriji, v Cankarjevem domu je lokal odprla Darja Končarevič, ki ima že Baziliko na Miklošičevi in Prešernovi cesti, Moderna galerija pa je trenutno bolj obiskana zaradi kavarne Moderna. V slednji imajo šest različnih sezonskih vrst kave iz lastne pražarne, 40 različnih čajev, veliko slaščic, vin in žgane pijače, ponujajo pa tudi malice.

Deli s prijatelji