NEKAJ SLADKEGA

Čokoladni mousse s kakijem

Objavljeno 26. november 2015 13.40 | Posodobljeno 26. november 2015 13.42 | Piše: Beba Splichal

Sladice iz kakija so nekaj izjemnega.

Mousse v francoščini pomeni pena. Klasično je pripravljen iz jajčnih beljakov, penasto kremo pa lahko naredimo tudi s smetano ali kokosovim mlekom. Njegova najpomembnejša sestavina je čokolada, zato za ta recept izberemo res kakovostno, takšno z visokim deležem kakava, še bolj pomembno pa je, da je ekološka in brez dodanih aditivov. Mousse lahko pripravimo vnaprej, deset minut pred serviranjem ga vzamemo iz hladilnika, saj se na hladnem preveč strdi. Odličen je, če ga ponudimo s kremo iz sezonskega sadja.

Pripravimo, preden začnemo:

  • blender,
  • steklene kozarčke za serviranje.

Za 4 kozarčke:

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 g temne čokolade
  • 2 žlici melasnega sladkorja
  • 4 zreli kakiji
  • lističi sveže mete 

Kako se lotimo?

  • 1. V kozici segrejemo kokosovo mleko in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Prelijemo v blender in dobro zmešamo.
  • 2. Čokoladno mleko nalijemo v štiri steklene kozarčke, lahko uporabimo tudi kozarčke za vlaganje, samo da so na vrhu dovolj široki. Postavimo jih v hladilnik za dve uri.
  • 3. Ko se mousse strdi, pripravimo kakijev nadev. Kakije olupimo, odstranimo koščice in gladko zmešamo. Če nam je okus po meti všeč, lahko kakšen listič zmešamo skupaj s kakijem.
  • 4. Kakijevo kremo nadevamo na čokoladni mousse in okrasimo z metinimi lističi. Ponudimo z žličko na dolgem ročaju.


 

Deli s prijatelji