KNJIGA

Najbolj seksi sladice po izboru bratov Šketa

Objavljeno 20. marec 2017 14.00 | Posodobljeno 17. marec 2017 16.25 | Piše: BL. K.

Začimbe so tiste, ki naredijo jed, še tako navaden biskvit bomo spremenili v umetnino, če mu bomo dodali semena pravkar spraskanega vaniljevega stroka.

Že ščepec bo spremenil okus in dodal piko na i.

Začimbe so tiste, ki naredijo jed, naj bo slana ali sladka, še posebno okusno. Še tako navaden biskvit bomo spremenili v umetnino, če ji bomo dodali semena pravkar spraskanega vaniljevega stroka, ščepec pravega cimeta ali pa ščepec kardamoma. Samo spomnite se, kako omamno dišijo cimetove zvezdice ali pa vaniljevi rogljički, še topli posuti s sladkorjem!

Nekoč so bile začimbe vredne zlata, trgovina z njimi je bila donosen posel, a privoščili so si jih lahko le redki. Danes je k sreči drugače, niti vanilja in kardamom nista več draga kot žafran, še vedno pa začimbe povezujemo z vraževerjem, ljubeznijo in zdravjem: cimet ni samo zelo aromatičen, sladek in pikanten, obenem ogreje telo in spodbuja prebavo. Že ščepec bo spremenil okus in dodal piko na i.

Brata Šketa izdala zbirko receptov

Z začimbami se lahko brez mej igramo tudi pri sladki peki. Ker je slovenski trg kuharskih knjig bogatejši za prav zanimivo zbirko receptov sladic, vam bo knjiga Seksi lahke sladice, ki je zbirka preprostih receptov sladic brez dodanega sladkorja in bele moke, pri tem v pomoč. Ustvarila sta jo Simon in Sašo Šketa, avtorja več sto receptov portalov SKETA.si in PRESNO.si. Brata spadata med najbolj priljubljene prehranske blogerje v Sloveniji – njune portale na facebooku spremlja že več kot 70.000 ljudi. Novo zbirko receptov, ki stane 14,90 evra, lahko naročimo prek spleta na naslovu seksi-lahke-sladice.com ali pa jo poiščemo v najbližji knjigarni.

 

Deli s prijatelji