POKAZALA SE JE SVETU

Vnukinja Audrey Hepburn debitirala kot manekenka

Objavljeno 13. avgust 2014 16.20 | Posodobljeno 13. avgust 2014 16.21 | Piše: B. G.

Emma Ferrer, vnukinja legendarne igralke Audrey Hepburn, ki se je do zdaj skrivala pred očmi javnosti, se je svetu pokazala na naslovnici Harper‘s Bazaarja.

20-letna Emma Ferrer je manekenski krst preživela s fotografom Michaelom Avedonom, ki se lahko pravo tako pohvali, da se mu po žilah pretaka slavna kri – je namreč vnuk legendarnega fotografa Richarda Avedona, ki je med drugim v fotografski objektiv ujel Judy Garland, Marilyn Monroe in Andyja Warhola.

Novopečena manekenka Emma je vnukinja Audrey Hepburn in hči Seana Hepburna Ferrerja, sina, ki se je Audrey rodil v zakonu z igralcem Melom Ferrerjem. Mladenka je do zdaj živela življenje običajnega dekleta in le malokdo je vedel, da ima slavna Audrey tako prikupno vnukinjo, dokler se ni pojavila na naslovnici in straneh znane revije Harper's Bazaar. Z Michaelom sta se s fotografijami poklonila svojim slavnim starim staršem, Audrey je bila namreč vrsto let Richardova muza, zato se je zdelo edino prav, da vnuka nadaljujeta zgodbo.

Takšno prijateljico bi imela

Emma sicer nikoli ni spoznala svoje legendarne babice, saj je umrla eno leto pred njenim rojstvom. Svoje otroštvo je sprva preživljala v Švici, kjer je svoja zadnja leta živela Audrey, nato se je preselila v Los Angeles, pozneje pa je odšla na šolanje v Firence. »Na prvih fotografijah, ki jih imam od svoje svoje babice, je precej mlada. Spomnim se fotografije, na kateri skače na trampolinu. Mislim, da sem jo videla, še preden sem dojela, kako slavna je bila. A vem, da sem si takrat mislila, da je videti takšna, da bi jo hotela imeti za prijateljico.«

Ima pa Emma nekaj najbolj znanih modnih kosov pokojne igralke; med njimi pulije iz kašmirja, ki jih je Audrey zelo rada nosila. »Obožujem njene pulije in jih pozimi nosim ves čas,« je razkrila, a priznala, da si še vedno ni ogledala vseh njenih filmov.

»Ko sem gledala Zajtrk pri Tiffanyju, sem uživala kot vsako dekle. Ogledala sem si še filme Moja lepa dama (My Fair Lady) in Rimske počitnice, a moj najljubši je Smešni obraz (Funny Face),« je razložila.

Deli s prijatelji