LJFW

V Ljubljano prihaja še en teden mode

Objavljeno 10. november 2015 15.05 | Posodobljeno 10. november 2015 15.04 | Piše: Da. M.

Slovenska moda bo na ogled prav vsem.

Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se bodo oblikovalci na tokratni jesenski izdaji predstavili v tem jeziku.

Pred ljubljanskim tednom mode, ki je potekal pod organizacijo Mercedes-Benza, se je šušljalo, da bo takoj za tem v Ljubljani še en teden mode, in sicer pod okriljem ljudi, ki so teden mode pripravili že spomladi na Kongresnem trgu. Kdaj se bo to zgodilo, kje bodo revije in predvsem kateri oblikovalci bodo sodelovali, se je le ugibalo. Sedaj je znano, da bo ljubljanski teden mode (LJFW) tokrat v obliki videoprojekcij. Te si lahko ogleda prav vsakdo in tako slovenska moda ne bo na ogled le povabljenim gostom. Projekcije bodo vsak večer med 20. in 23. novembrom na obrežju Ljubljanice pri Ribji brvi. 

»Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se bodo oblikovalci na tokratni jesenski izdaji predstavili v tem jeziku. Cilj LJFW namreč ostaja enak: omogočiti, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja, in ozavestiti obstoj pestrega nabora blagovnih znamk,« je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Prava revija bo …

Organizatorji pa vsem tistim, ki še vedno verjamejo, da si slovenska moda zasluži klasično modno revijo, obljublja spomladanski teden mode. Zanj je že določen datum. Zato si vsi ljubitelji mode označite dneve med 13. in 16. aprilom 2016. Takrat bodo oblačila po besedah organizatorjev predstavljena v sklopu modnih revij.

In če se vrnemo v november … Kolekcije oblačil za pomlad-poletje 2016 si bo na obrežju Ljubljanice pri Ribji brvi mogoče ogledati vsak dan od 20. do 23. novembra zvečer. V obliki projekcij se bo predstavilo 11 slovenskih oblikovalcev oziroma blagovnih znamk: Almirasadar (Almira Sadar), Draž (Urška in Tomaž Draž), Matic Veler, N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), niOka (Nika Ravnik), Sanija Reja Aske, SENS (Zlata Zavašnik), Simona Lampe, Sofia Nogard (Boštjan Mljač, Mija Curk), Tanja Zorn (Tanja Zorn Grželj) ter kolektiv Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič).

Od 20. do 23. novembra se na Mestnem trgu 15 ponovno odpira LJFW PLAC, kjer si bo izbrane kose predstavljenih kolekcij mogoče pobližje ogledati. Obiskovalci so v njem dobrodošli vsak dan od 10. do 21. ure.

Deli s prijatelji