DRAGOCENO

Tudi kontaktne leče z zlatom in diamanti

Objavljeno 13. avgust 2011 19.15 | Posodobljeno 13. avgust 2011 19.15 | Piše: A. P.

Odslej se bo nosil nakit tudi na kontaktnih lečah

Čaroben pogled nališpane mladenke z dragocenimi lečami

Kontaktne leče že dolgo niso namenjene zgolj boljšemu vidu. Številne zvezdnice in modni zanesenjaki so svoj videz pestrili z najrazličnejšimi barvnimi lečami, da so se jim oči bolje podale k oblačilom ali izbrani obutvi. Indijski zdravnik Čandrašekhar Čavan je sprožil zadnji modni krik, ki prestavlja meje nošenja leč. Če smo doslej nosili zlato in diamante le na telesu in zobeh, si lahko zdaj z njimi okrasimo tudi oči.

Dragocene leče so tu

Raziskovalec iz indijskega oftalmološkega inštituta je izdelal leče, ki so obložene z zlatom in diamanti. Dostopne so v različnih kombinacijah, lahko izberemo pisano različico z rumenim in belim zlatom ter diamanti ali pa kombinacije obeh tipov zlata. Navdušenci si jih lahko priskrbijo le na izbranih prodajnih mestih ali prek spletne strani shekhareye.com. V primerjavi z drugimi lečami te nimajo roka trajanja, seveda pa jih je priporočljivo čez noč odstraniti. Po nošenju se morajo od pet do sedem ur namakati v vodikovem peroksidu, ki jih očisti in razkuži. Ob nakupu tega modnega dodatka prejmete tudi posebno negovalno tekočino.

Za 10.000 so lahko vaše

Doslej so izdelali 3996 parov leč, ki se prodajajo za zajetnih 10.000 evrov. »Zamisel se mi je porodila, ko sem opazoval, kako si žena krasi zobe z različnimi dragulji. Pomislil sem, zakaj jih ne bi nosili tudi na očeh,« je pojasnil Čavan.

Izkupiček od prodaje bo namenjen fundaciji za pomoč obolelim za sindromom stevens-johnson, ki si pogosto ne morejo privoščiti dragega zdravljenja. Gre za kožno bolezen, ki prizadene solzne žleze in lahko povzroči slepoto.

Deli s prijatelji