VZDRŽEVANJE

Štiri pravila za dolgolaske

Objavljeno 08. avgust 2014 18.00 | Posodobljeno 08. avgust 2014 18.00 | Piše: B. G.

Dolgih las ni ravno lahko vzdrževati, a s pravilno nego vam to ne bo vzelo veliko časa.

Nega dolgih las se začne že v frizerskem salonu. Poleg ključnega pravila, da je treba dolge lase redno striči in skrbeti za lepe konice, se za lepši videz las držite še dodatnih štirih pravil in vaše življenje bo takoj lažje.

Nasvet št. 1: Lasje naj bodo enake dolžine

Če hočete imeti lepe dolge lase, se izogibajte tako imenovanemu striženju na stopnice, po plasteh. Newyorški frizerji pravijo, da vam bo to naložilo le še več dela. Takemu striženju se izogibajte predvsem tik ob obrazu, saj boste morali lase dodatno oblikovati, da boste zadovoljni s pričesko. Poleg tega so daljši lasje ob obrazu pri dolgi pričeski videti bolje.

Nasvet št. 2: Upoštevajte pravilo 2–3 odtenkov

Kar se tiče barvanja dolgih las, obstaja le eno pravilo. Če želite dolgo uživati v eni barvi, izberite tako, ki bo le od dva do tri odtenke svetlejša ali temnejša od vaše naravne barve las. Naravni in blagi odtenki so vedno najboljša izbira, s katero boste zadovoljne dlje časa.

Nasvet št. 3: Šampon in balzam izberite previdno

Prepričanje, da bosta vašim lasem ustrezala kateri koli šampon in balzam, je zmotno. To vam bo povzročilo še več sivih las, zato ju kupujte z glavo, saj se nega las začne pri dobrem šamponu in balzamu. Ne glejte na ceno, temveč na to, kaj šampon nudi. Za večji volumen kupite šampon, ki to omogoča, in če imate suhe lase, kupite šampon, ki bo poskrbel za to.

Nasvet št. 4: Za kodre spite z dvema figama

Las nikar ne mučite z vročim kodralnikom ali likalnikom, temveč jih raje nakodrajte naravno, ob pomoči fige. Pred spanjem si naredite dve, in sicer na vrhu glave, da boste lažje spali. Prečko naredite točno na sredini, vse od čela do zatilja. Naredite dva visoka čopa, ki ju nato zvijte v figo ob pomoči lasnic. Zjutraj bodo lasje lepo valoviti.

Deli s prijatelji