RAZKOŠNO

Pozimi ne skrivajte nakita

Objavljeno 23. november 2015 17.00 | Posodobljeno 23. november 2015 17.00 | Piše: Branka Grbin

S hladnim vremenom pridejo puloverji, ki zakrijejo modne dodatke.

Katjine razkošne ogrlice KK Jewellery, ki jih lahko pozimi nosite kot piko na i puloverjem in pulijem.

Zdi se, da nakit jeseni in pozimi ne dobi prave priložnosti. Uhani so morda edini, ki tega ne občutijo, a dejstvo je, da prav nobenega kosa ni treba zanemariti. Še več, ob debelejših oblačilih dobimo priložnost za opaznejše uhane in ogrlice, ki si jih sicer ne bi upali nadeti.

Katja Koselj, oblikovalka nakita, na katerega prisegajo številne Slovenke, se zime ne boji in ima uporabne nasvete za nošenje. V pulijih in puloverjih vidi nekakšno podlago za tako imenovane statement ogrlice, ki lahko pridejo še bolj do izraza. »Vračajo se tudi broške, ki jih nosimo na plaščih, šalih in kapah. Bodite drzne in jo naredite same!« predlaga oblikovalka.

Rdeče zlato in 
prstani čez rokavice

Spremljajo naj vas tiste barve kot sicer; še vedno so moderne večne klasike, črna, zlata in srebrna, le da so letos dobile prikupno tekmico – rdeče zlato ali rose gold. A Katja pravi, da so poleg kovine v modi še perje, pravi kristali in resice.

In ker v hladnejših mesecih priložnost dobijo večji, opaznejši kosi, je pomembno, da z njimi ne pretiravate in se osredotočite le na enega. »Naj bo ta toliko zanimivejši in dragocenejši. V poplavi prevelike ponudbe poceni bižuterije lahko hitro izgubimo občutek, kaj nam je zares všeč, kaj potrebujemo in kaj bomo tudi nosili,« meni sogovornica, ki še predlaga, da si prstane nataknemo kar prek nežnih volnenih rokavic. »Pozimi nosim podložene usnjene rokavice in prstana ne spravim čez. Zato ga, ko sem zunaj na hladnem, prenašam v torbici.«

Drzne sledite smernicam

Modne smernice na področju nakita se spreminjajo različno hitro, pojasnjuje Katja in dodaja, da so letos še vedno priljubljene razkošne ogrlice, vedno bolj pa se v ospredje prebija moda enojnih uhanov – nosi se samo enega in tega toliko opaznejšega. Na ulicah svetovnih modnih prestolnic je tudi veliko pernatega nakita in takega z resicami.

A ob vsem tem ne zanemarjajte lastnega sloga. »Smernice se spreminjajo vsako sezono, zato se osredotočajte na osebni slog in ga počasi ter zagotovo gradite v unikatno smer. Pazite le, da posamezni kosi sestavljajo smiselno celoto. Še vedno namreč vztrajam pri prepričanju, da je najpomembneje, da se dobro počutimo v svoji koži in oblačilih, ki jih izberemo.« 

Deli s prijatelji