LIČENJE

Poleti se ličite drugače

Objavljeno 30. julij 2014 12.10 | Posodobljeno 30. julij 2014 12.12 | Piše: M. F.

Puder je velikokrat povsem odveč, prav tako tudi močna ličila, obvezna pa je zaščita pred soncem.

Se vprašujete, ali ste lahko lepo naličeni tudi, kadar se temperature dvignejo nad 30 stopinj Celzija? Odgovor je preprost in se glasi: seveda. Le nekaj napotil za poletno ličenje morate upoštevati.

Brez pudra

Poleti pozabite na težke pudre in tiste v prahu. Raje se odločite za obarvane kreme, majhne nepravilnosti pa skrite z lahkim pudrom ali korektorjem. Če je vaš obraz zagorel, podlage sploh ne potrebujete. Pred nanosom ličil si obraz osvežite zgolj z vlažilno kremo.

Poudarite zagorelost

Zagorel obraz polepšajte z rdečilom. Tega ne nanašajte na ves obraz, ampak le s strani čela, po nosu, bradi in ličnicah. Tako boste poudarili lepoto ličnih kosti brez strahu, da bi bili videti preveč zagoreli.

Previdno pri izboru maskare

Pri visokih temperaturah je znojenje močnejše. Senčilo z vek zato hitro izgine, maskara pa se razmaže. Da ne bi bili videti kot panda, izberite vodoodporno maskaro in si privoščite kakovostna, kremasta senčila, ki trajajo dlje.

Ne močni šminki

Poletje je idealen čas, da zmanjšate porabo ličil. Izogibajte se močnim odtenkom senčil in šmink. Ustnice podnevi poudarite zgolj z zaščitnim balzamom, zvečer pa jih odenite v nežne pastelne barve.

Najpomembnejši okras obraza …

… je zdrava polt. Vedno jo zato zaščitite pred soncem. Ni pomembno, kje ste in kaj počnete, krema za sončenje je obvezna oprema. Dosledno si jo nanašajte na obraz in na vse druge izpostavljene dele telesa.

Deli s prijatelji