FOTOGRAFIJA

Obdajte se z lepimi spomini

Objavljeno 26. avgust 2011 17.16 | Posodobljeno 26. avgust 2011 21.45 | Piše: M. F.

Bodite izvirni pri razobešanju fotografij v vašem domu

Naredite si svoj kolaž spominov

Moderna tehnologija nam je omogočila hitro in enostavno beleženje dragocenih trenutkov. Medtem ko je analogna fotografija omejevala število posnetkov ter s tem slikam dala dodatno vrednost, danes digitalni fotoaparat ponuja neomejene možnosti. Res pa je, da digitalne fotografije najpogosteje shranimo na računalnik in si jih le še redko ogledamo.

Nekoč smo znali listati albume, lepiti fotografije in se predajati spominom. Nikar ne pozabite na to navado. Najlepše fotografije pa razstavite v svojem domu, saj predstavljajo izvrsten način, kako poceni, a prijetno okrasiti vsako stanovanje. Prostoru pridajo toplino in ga umetniško navdihnejo. Načini, kako stene in police okrasiti s fotografijami, pa so številni.

Najbolj priljubljeni so okvirji

Najbolj priljubljen in hkrati klasičen način so fotografije v okvirjih. Z njimi lahko okrasite police in stene. Za minimalističen in umirjen slog izberite več enakih manjših okvirjev nevtralnih barv, kot sta metalna in bela. Malce toplejši vtis ustvarijo leseni. Če pa preprostost ni vaš stil, izberite vpadljive in velike okvirje okrašene s cvetovi, z napisi ali baročnimi detajli, ki vsako fotografijo spremenijo v umetniško delo.

Čisto vaša umetniška instalacija

Če želite svojim fotografijam pridati malce individualnosti in lastne kreativnosti, pripravite čisto svojo foto instalacijo. Obstaja več načinov, kako na zid obesiti fotografije. V moderno opremljen dom bodo sodile vrvica za obešanje perila in ščipalke. Na steno obesite vrv in nanjo pripnite svoje fotografije, ki jih lahko po mili volji menjate in dodajate. Lahko si pomagate tudi s plutovinasto ploščo ali ploščo iz stiropora, kamor spomine pritrdite z žebljički.

Medtem ko bodo za prvi primer primernejše fotografije večjega formata, za druga dva format ni pomemben. Bolj bo različen, bolj razgibana bo vaša umetnina.

Fotografija kot umetniško delo

Svoje najdražje spomine lahko spremenite v umetniško delo. Fotografije razvijte v črno-beli tehniki ter izberite večji format. Poigrate se lahko tudi z videzom negativa. Ti fotografiji dajo prav posebno umetniško noto, ki bo najbolj prišla do izraza na velikem formatu v pleksi steklu. Ni treba, da izberete črno-belo kombinacijo. Možnosti so neskončne, izberite takšno, ki bo dopolnila ali popestrila vaš interjer.

Ste malce neurejeni?

Notranji opremljevalci prostorov vsem, ki so spontani, sproščeni in na videz malce neurejeni, svetujejo, da fotografij velikih formatov ne obešajo na steno, pač pa jih zgolj prislonijo ob zid. Če jim prostor to seveda dopušča ...

Deli s prijatelji