MOKRO

Nočna mora: iskanje pravih kopalk

Objavljeno 02. avgust 2011 16.30 | Posodobljeno 02. avgust 2011 16.30 | Piše: A. R. K.

Za vsako ritko se najdejo prave

Španska dizajnerka Agatha Ruiz de la Prada vam predlaga srčkasto poletje

Če se šele odpravljate na dopust, bodo za vas gotovo koristni nasveti, kako izbrati primerne kopalke.

Ste tudi vi med tistimi, ki so med zimo pridobili kakšen kilogram preveč? Ne skrbite! Modni oblikovalci se dobro zavedajo, da večina smrtnic ni manekenk, zato modna industrija ponuja modele kopalk za prav vsako postavo. Poiščite tip vaše postave in zažarite na plaži v vsem sijaju.

Postava v obliki jabolka

Največja napaka, ki jo lahko storite tiste z nekaj kilogrami preveč, je, da se tlačite v premajhne kopalke. Te se vam bodo vrezale tja, kjer je kaj odvečnega, in verjemite: učinek ne bo estetski. Raje bodite taktične: poudarite svoje atribute (velike prsi) s pisanim zgornjim delom kopalk. Izberite zanimive vzorce, drzne barve, skratka, pozornost moškega spola usmerite tja, kamor same želite. Spodnji del naj bo enobarven, najbolje temen.

Zalit trebušček

Za skrivanje zalitega trebuščka žal ni drugega recepta kot enodelne kopalke. Na srečo na modne brvi spet prihajajo skozi glavni vhod. Na izbiro so številni modeli z drznimi stranskimi izrezi. Izberete lahko tudi takšne, ki imajo izredno globok hrbtni izrez: moški spol vas bo zagotovo kar požiral z očmi.

Prevelike ali premajhne prsi

V njegovih očeh so vsake idealne, kljub temu pa prava izbira kopalk dela čudeže. V obeh primerih priporočamo kopalke z vgrajenim nedrčkom (z žičnato oporo). Majhne prsi bodo s podloženimi košaricami videti precej večje, pri večjih pa bodo dobre košarice poskrbele, da bodo ves dan ostale na svojem mestu.

Hruška

Velika zadnjica? Nobena katastrofa, spomnite se le Jennifer Lopez, ki jo je revija People letos izbrala za najbolj vročo zemljanko. Ritke so ‘in‘ in pri hruškah je pravilo ravno obratno kot pri jabolčkih. Manjše prsi bodo videti večje v svetlejših barvah (bela se krasno poda k zagoreli postavi), zadnjice pa vendar ne želite skrivati, mar ne? Raje jo vsak dan utrjujte z 20 počepi.

Kratke noge

Če ste kot laž na kratkih nogah, izberite hlačke z visokim izrezom. Noge bodo videti daljše. Dober trik je tudi, da za sprehod po plaži obujete čevlje s peto – seveda takšne s polno, da se ne boste spotikale po pesku in kamenju.

Še vedno pa velja zlato pravilo. Najlepši modni dodatek k vsaki ženski, ne glede na postavo, je samozavest in širok nasmeh na obrazu. Videz lahko seveda še nadgradite s pisanimi rutami, velikimi kosi etnonakita in obveznimi sončnimi očali. Uživajte v dolgem in vročem poletju.
Deli s prijatelji