DANSKA MODA

Največji modni dogodek v Severni Evropi

Objavljeno 28. julij 2011 12.42 | Posodobljeno 28. julij 2011 12.42 | Piše: V. H.

Danski oblikovalci bodo predstavili kolekcije za prihodnjo pomlad in poletje.

Designers nest
Že odštevamo dneve do novega modnega tedna. V začetku avgusta bo namreč prestolnica Danske gostila največji modni dogodek v Severni Evropi – Københavnski teden mode (poteka dvakrat letno, februarja in avgusta) na katerem predstavljajo svoje kolekcije že uveljavljeni in še uveljavljajoči se danski modni oblikovalci.

Mamljivi København

Oblikovalsko navdihujoči København bodo tako od 3. do 7. avgusta zopet preplavili oblikovalci in ljubitelji mode, ki jih bodo v mesto poleg modnega tedna pripeljali še drugi dogodki – denimo štirje sejmi, CPH Vision, Terminal-2, Gallery in Københavnski mednarodni modni sejem, na katerih se bo predstavilo čez 1000 razstavljalcev in več kot 2000 različnih kolekcij.

Danski dizajn

Danska moda slovi po unikatnosti in občutku za estetiko, novosti in oblikovanje. Z modernim pristopom in prepletom tradicije ustvarjajo nove modne zgodbe, ki jih spremlja več kot 60.000 obiskovalcev. Tokrat bomo z zanimanjem spremljali kolekcije Noa Noa, By Malene Birger, Benedikte Utzon, Stella Nova in drugih za prihodnjo pomlad in poletje, do takrat pa se spomnimo kolekcij s prejšnjega modnega sejma, ki je ponudil ideje za jesensko-zimsko sezono.

Deli s prijatelji