UREJENE

Modni nasveti za mame

Objavljeno 02. avgust 2011 14.00 | Posodobljeno 02. avgust 2011 14.00 | Piše: M. F.

Za prve mesece po porodu je najpriporočljivejša črna barva, ki bo skrila odvečne kilograme

Pevka Gwen Stefani se že nekaj časa ukvarja z oblikovanjem oblačil.

»Mame nikoli niso same. Vsaj ne v mislih. Mama mora vedno pomisliti dvakrat: enkrat zase in enkrat za otroka,« je nekoč izjavila filmska diva ter mama in babica Sofija Loren. Prav zato mame pogosto malce zanemarijo svoj videz. Njihov hitri in stresni način življenja pušča sledove tudi na zunanji lepoti, to pa negativno vpliva na njihovo samopodobo, trdijo psihologi.

Poskrbite za svoj videz

Dovolj je že nekaj drobnih trikov, pa boste tudi z otrokom v naročju privlačne. Enega takšnih je vsem zaupala pevka in modna oblikovalka Gwen Stefani: »Nikoli dnevov ne preživljate v trenirki. Te namreč zgovorno kažejo, da ste utrujene in da ste pozabile na modno oblačenje, zato so sovražnik številka ena. Res je, da so udobne in preproste za vzdrževanje, a prav takšna so lahko tudi druga oblačila, v katerih boste zapeljivejše. Vloga mame ne bi smela pri ženskah popolnoma prevladati,« dodaja Gwen, ki sicer razume, da ne gre pričakovati, da bodo mame dneve ob otrocih preživljale v dragih trendovskih oblačilih, a zagotovo se bodo bolje kot v raztegnjenih trenirkah na sprehodih počutile v udobnih hlačah ali krilih, pisanih majicah z domiselno torbo in sončnimi očali, ki skrijejo utrujen pogled. Za prve mesece po porodu pa je najpriporočljivejša črna barva, ki bo skrila odvečne kilograme.

Ni potrebno pretiravanje z ličili

Svoje seveda naredijo tudi pričeska in ličila. Ali so lasje dolgi ali kratki, ni pomembno. Pomembno je, da vzdrževanje pričeske ne vzame veliko časa. Četudi nosite dolge lase, spete v čop: pomembno je le, da so čisti. Večjo vlogo kot ličila pa igra zdrava polt.

Zanjo boste poskrbele že z dolgimi sprehodi, če pa boste ob tem uživale še sadje in zelenjavo, oreščke, morsko hrano ter si privoščile dovolj tekočine boste, za svojo lepoto in zapeljivost storile več kot s pomočjo ličil.

Deli s prijatelji