TEDEN MODE

Marc Jacobs v škripcih

Objavljeno 09. februar 2013 14.30 | Posodobljeno 09. februar 2013 14.30 | Piše: A. F.

Oblek, ki bi morale biti v New Yorku, tam še vedno ni.

Marc Jacobs ostaja v Parizu.

Modni oblikovalec Marc Jacobs, ki ima modno znamko s svojim imenom, dela pa tudi za hišo Louis Vuitton, se je znašel v škripcih, saj je njegova predstavitev z znamko Marc Jacobs na tednu mode v New Yorku ogrožena. Modno revijo je zaradi manjkajočih delov kolekcije, ki še niso prispeli v svetovno metropolo, predstavil z začetka tedna mode na konec.

Roba ni prispela

»Manjkajo nam torbice, čevlji in dve obleki,« je dejal direktor znamke Robert Duffy. Zamuda pri dostavi teh kosov kolekcije pomeni, da je moral oblikovalec svoj, zdaj že tradicionalni ponedeljkov modni šov prestaviti na četrtek, 14. februarja, kar je tudi zadnji dan tedna mode v New Yorku, takoj naslednji dan pa se dogajanje že seli v London. Zagata je povzročila manjšo paniko med modnimi uredniki, kupci in novinarji, ki bi radi ujeli Marcovo modno revijo in začetek tedna mode v Londonu.

Ne pričakujejo, da jih bodo čakali

»Marcu in meni je izjemno žal za nastalo situacijo, a žal ni druge možnosti, da bi pokazali celotno kolekcijo, ki jo je naš oblikovalski tim pripravljal več kot šest mesecev. Popolnoma razumemo, da se morajo nekateri že prej vkrcati na letalo za London, in ne pričakujemo, da bodo svoje načrte spremenili le zaradi nas. Navsezadnje pa modno revijo prenašamo tudi v živo prek spleta,« je še dejal Duffy.

Zapleti se obetajo tudi z vremenom

Poleg prestavljene modne revije pa New Yorku grozi še hud snežni metež, ki bi prav tako lahko ogrozil potek tedna mode in prizemljil letala namenjena v mesto ali iz njega. Morda pa bodo modni strokovnjaki to izkoristili za izgovor in se v London odpravili malce pozneje, po Marcovi reviji.

Deli s prijatelji