ČEVLJI

Manolke dostopne tudi tanjšim denarnicam?

Objavljeno 28. februar 2013 10.10 | Posodobljeno 28. februar 2013 10.12 | Piše: Da. M.

Slavni oblikovalec čevljev bi se lotil dostopnejše kolekcije.

Bodo kultni čevlji pogostejši na mestnih ulicah?

Manolo Blahnik, ki je poleg Christiana Louboutina sinonim za prestižne čevlje, je dejal, da bi se z veseljem lotil ustvarjanja linije, ki bi bila cenovno dostopnejša od čevljev, ki jih sicer oblikuje. »Če bi me kdo povabil k projektu ulične mode, bi mi bilo zelo všeč. Zakaj ne? A bi moral biti velik izziv. Ne želim si delati nečesa, kar bi pomenilo le večjo prepoznavnost ali boljši posel. Denar me nikoli ni zanimal na tak način. Če bi šlo za vznemirljivo stvar, bi takoj pristal,« je za britanski Vogue povedal Blahnik.

Navdušujejo ga Beckhamova, Kirkwood in Galliano

Oblikovalec, ki je zaslovel s tem, da je za njegovimi čevlji vzdihovala Carrie iz serije Seks v mestu, je ob tem spregovoril še o modnih oblikovalcih, ki ga navdušujejo. Na newyorškem tednu mode je poskrbel za obutev h kolekciji Victorie Beckham, o sodelovanju pa dejal, da je bilo sanjsko. »Z njo je čudovito delati. Obožujem ljudi, ki dejansko delajo in ona res dela! Ustvarja, kot da bi bila obsedena,« je o Victorii povedal Blahnik. Naslednji med njemu ljubimi oblikovalci je Nicholas Kirkwood. »Všeč mi je, kar ustvarja, hkrati pa je zelo prijetna oseba. Ko so mi ga predstavili, mi je priznal, da sem jaz vzrok, da oblikuje čevlje. To se mi zdi ogromen kompliment,« je o Kirkwoodu povedal Manolo Blahnik.

V Španiji rojeni oblikovalec ima med svojimi priljubljenimi še enega velikega oblikovalca, Johna Galliana. Prijatelja sta že vrsto let, Blahnik pa je Galliana tudi podprl po škandalu, zaradi katerega je moral zapustiti hišo Dior. »Johna obožujem in mislim, da je vse, kar ustvari, čudovito. Res je briljanten. Zdaj lahko dela, kar želi, kar koli bo ustvaril, bo fantastično. Vedno je poln kreativnosti. Žal je imel le slabo obdobje v svojem življenju, a vedno se bo domislil česa ekstravagantnega,« meni Blahnik.

Deli s prijatelji