PREOBRAZBA

Maneken Andrej Pejić je postal Andreja

Objavljeno 26. julij 2014 12.00 | Posodobljeno 26. julij 2014 12.00 | Piše: B. G.

Andrej Pejić je pred dnevi spremenil spol in postal Andreja.

Zaradi androginega videza je bil Andrej Pejić nekaj posebnega. Brez težav je dobil delo tako v moški kot ženski modi, saj so ga mnogi celo zamenjevali za žensko. Pred časom pa se je v BiH rojeni Avstralec odločil, da bo postal to, kar mu že od rojstva narekuje duša – ženska. Operacijo je prestal v začetku letošnjega leta, pred nekaj dnevi pa je javno spregovoril, da je zdaj njegovo ime Andreja in da bo od zdaj naprej le model za žensko modo.

»Že zelo zgodaj sem vedel, kdo sem, pri 13 letih pa sem bil prepričan. S pomočjo interneta sem namreč ugotovil, da lahko postanem ženska – in to sem si vedno želel,« je povedal v nedavnem intervjuju za style.com. Da ima videz manekena, je spoznal pri 17 letih, ko so ga odkrili med delom v McDonald'su. Nato se je njegova kariera začela naglo vzpenjati in Andrej ni imel časa razmišljati o operaciji za spremembo spola. »Ves čas sem jo odlagal in androgini videz je postal način, na katerega sem izražal svojo žensko plat, ne da bi moral ljudem polagati račune.«

Po končani operaciji in mesecih okrevanja zdaj sporoča vsem transseksualcem, naj se spoštujejo in naj bodo ponosni nase. »Vsi ljudje si zaslužijo enako ravnanje, ne glede na spol, identiteto ali spolno usmerjenost.« Pri odločitvi, da postane Andreja, so ga podprli vsi, ki so zanj najpomembnejši: družina, prijatelji in njegova agencija.

Deli s prijatelji