TEREZA POLJANIČ

Lovilka sonca

Objavljeno 26. februar 2013 12.00 | Posodobljeno 26. februar 2013 11.55 | Piše: Melita Meršol

Tereza Poljanič. Novinarka in blogerka. Televizijska voditeljica za povrhu. Lovilka sonca.

Prikupna in vselej nasmejana. Tokrat v čarobni vlogi, več kot modni. Z zasebno noto. V priljubljeni slaščičarni Lolita je Terezi Poljanič nekega zimskega popoldneva uspelo ustvariti mikavno modno zgodbo Alice v čudežni deželi. Z organizacijo njenega modnega bloga Teresamisu.com je nastal čudežni svet slovenskih oblikovalcev, umetnikov in navdiha. Z edinstvenimi stvaritvami so Alico poslali v novo modno dimenzijo, kjer je prišla v stik s kančkom strukturiranega futurizma in gospodovalne strogosti. Vstopila je v okolje, kjer je dišalo po mandljih, čokoladi, svežih piškotih, vanilji, čaju in kavi. Nadela si je kostum z glamuroznimi dodatki in spremljala čarobno zgodbo, ki jo je ponujala Ljubljana ... Prijetno dekle Tereza pa nam je ob tem zaupala tudi nekaj trenutkov svoje zasebnosti.

Kaj vse trenutno počnete?

Veliko, a v moji glavi vedno premalo. Trenutno delam v oddaji Dobro jutro kot vremenarka, soredaktorica in novinarka. Še kar pa tudi sedim za študentskimi klopmi in »pridno« študiram že četrto leto (pravkar sem uspešno prestala prvo letošnje izpitno obdobje). Moja glavna ljubezen je blog Teresamisu.com, ki ga ustvarjam s fantom. Za oblikovno in tehnično igrivost pa si vse pohvale lastita grafični oblikovalec Matic Prusnik in ekspert spletnih tehnologij Rok Halužan.

Kje živite, kako poteka vaš vsakdan? Radi tudi kaj skuhate?

S fantom živim v stanovanju v Ljubljani. Moj vsakdan ni nikoli povsem enak. Ob ponedeljkih običajno vstajam ob štirih zjutraj, saj moram biti že ob petih na TV Slovenija, kjer pripravim svežo vremensko napoved, naličijo me in oblečejo ter posnamejo. Nato je teden zapolnjen z različnimi prispevki, sestanki, prireditvami in dejavnostmi, povezanimi z mojim blogom. Ko je čas, zelo rada tudi kuham, najraje kar »blendam«. Presne slaščice so me popolnoma prevzele, zato poleg mode vključim v blog kakšen zanimiv presni recept. Tudi kuharija je umetnost.

image

Kako vas je pravzaprav zaneslo v modne vode?

Mislim, da je odraščanje z mamo, ki ima v predalu več kot 50 barvastih žab, zelo pripomoglo k ljubezni do mode in drugačnosti. Mama je bila tista, ki ni odobravala, da si kupujem enake kose kot vrstniki samo zato, ker so bili modni. Začela sem kombinirati drugačne kose, ki so bili za nekatere popolnoma mimo. Tako je postalo opazovanje modne umetnosti moja dnevna rutina.

Kakšen je vaš slog in katere kose bi priporočili mladim za prihajajočo toplo sezono?

Ne bi želela priporočiti ničesar, najbolje je, da se sami raziskujejo in se tako tudi spoznajo. Predvsem je pomembno, da ne sledijo postavljenim zapovedim, ampak uživajo v nešteto možnostih oblikovanja samosvojega stila.

Modni kos, ki vam je posebno ljub? Obstaja morda kakšen, ki ga je nosila že vaša mama?

Imam več modnih kosov, ki me najbolje opisujejo. To so moške srajce, meni ljube »oxfordke«, stekleni nakit BK Germ in pa trenutno nova brezčasna torbica Marjete Grošelj. Mama pa je v mojo omaro dodala še zelo zelo vintage torbico, baje iz krokodila.

Katere barve vas najbolj razveselijo?

Odvisno od počutja – vročekrvno rdeča, hladno modra, nejevoljno siva, zapeljiva črna ali razigrano vijoličasto. 

Kaj najraje počnete v prostem času?

V prostem času, ki ga ni prav veliko, si vedno vzamem čas za rekreacijo in pa za fanta. Po dolgem dnevu sta najboljša modna udobna pižama in topel objem. 

Rekreacija?

Obožujem jogo, ki jo obiskujem dvakrat na teden, in različne vadbe, ki jih ponuja fitnes.

Imate morda tudi kakšno domačo žival?

Imela sem živalski vrt glodavcev, a je bil prevelika odgovornost, tako da trenutno nimam nobene živalce.

Kdaj hodite spat?

Ko se zbujam za oddajo, grem v horizontalo ob 10.30. Ko pa lahko spim, grem včasih v posteljo tudi šele ob enih.

Katero tortico ste si po snemanju Alice odnesli iz Lolite domov?

Žal imajo v Loliti tako okusne sladice, da ni nič ostalo za domov. Pokusili smo odlične macaronse, njihove cupcake in karamelizirane vrtnice. Alica je bila malček preveč sladkosneda. (Smeh.) 

 

Deli s prijatelji