POSILJEVALEC

Londonski fotograf zaprt zaradi spolnega napada na modele

Objavljeno 07. avgust 2014 20.00 | Posodobljeno 07. avgust 2014 20.00 | Piše: B. G.

Profesionalni modni fotograf Shaun Colclough je bil spoznan za krivega spolnega napada na dve manekenki, zato so ga obsodili na sedem let zapora.

Shaun Colclough se je moral pred sodnikom zagovarjati po tem, ko ga je policiji prijavilo pet žensk. Med sojenjem se je izkazalo, da je do svojih žrtev prišel prek spletne strani Model Mayhem, kjer so ga mlade manekenke in manekenke v vzponu poiskale za fotografiranje za svoj album, med katerim so bile gole.

Colclough pa je šel še nekaj korakov dlje: dekletom je postavljal intimna vprašanja in jih silil v seksualne poze, od nekaterih pa je celo zahteval oralni seks. Poskušal jih je prisiliti tudi v poziranje z razkrečenimi nogami, v zameno za fotografije pa je zahteval spolne usluge.

Izkazalo se je, da je ena od žrtev policistka, druga pa je o svoji izkušnji začela pisati blog in prek njega spodbujala ostale žrtve, naj prijavijo. Tako se je znašel na sodišču, kjer so ga v dveh primerih spoznali za krivega, preostalih treh napadov pa je bil oproščen. V zaporu bo presedel sedem let.

image
Shaun Colclough.

A to ni bilo prvič, da so ga obtožili spolnega napada. Leta 1996, ko je bil star 22 let, je posilil 85-letnico, a so ga obsodili šele šest let kasneje, ko so njegov DNK končno povezali z zločinom. Predvideva se, da se je veščin fotografiranja naučil med služenjem kazni.

Deli s prijatelji