DIŠAVA

Ljubezen 
skozi 
ključavnico

Objavljeno 17. avgust 2014 10.30 | Posodobljeno 17. avgust 2014 10.30 | Piše: Petra Kancler

Ključavnice v neštetih izvedbah so modni hit prihajajoče jeseni.

Ključavnice kot simbol ljubezni in večnosti so obsedle tudi modne oblikovalce. Saj veste, kaj pravijo: obesite ključavnico ljubezni na most in vrzite ključ v reko, da bo ljubezen večna. Kako željni smo večne ljubezni, je občutil sloviti most Pont des Arts v Parizu, ki v neki fazi ni več zdržal teže ključavnic ljubezni. V nekaj letih so namreč na most, ki povezuje levi breg Sene z muzejem Louvre, namestili skoraj 2000 takšnih ključavnic z začetnicami zaljubljenih parov, ki so ključ v znak nesmrtne ljubezni vrgli v Seno ali ga shranili in ključavnico odklenili ob vrnitvi v že pregovorno romantično francosko prestolnico.

A Pariz ni edino mesto na svetu, v katerem vlada norija ljubezenskih ključavnic: najdemo jih na ograjah in mostovih v Moskvi, Veroni, Bruslju, na Kitajskem in tudi v Ljubljani, na Mesarskem mostu, ki ga krasijo skulpture Jakova Brdarja in …. ključavnice.

Simbol večnosti

No, zdaj pa so te zakorakale tudi v modo. Snovalci enega najtežje pričakovanih parfumov jeseni, Love Story iz modne hiše Chloe, so navdih zanj našli v moderni ljubezenski zgodbi, v kateri kot muza nastopa trendovska igralka Clémence Poésy. Nepozabna esenca zapeljevanja, cvetlična, sveža in seksi je varno spravljena prav v steklenički, ki spominja na ključavnico. Prestižni dragulj, okronan s hladnim jeklom, je obdan s prepoznavnim plisejem, odtisnjenim v steklo, pika na i pa je nonšalantno zavezan svilen trakec, ki pove vse o njej: moderni, samosvoji ženski, ki se ne pusti zlahka omrežiti.

Dragoceni talisman

Dragocena ključavnica v obliki talismana je tudi tema nove žlahtne linije nakita pri Cartierju, ki so jo poimenovali Amulette. Dragoceni sinonim za večno srečo, ki ga nosimo kot obesek, naj bi s svojo magično močjo očaral tako lastnika kot tudi opazovalca. Na eni strani tako poosebljajo vrhunsko eleganco, na drugi strani pa je prav posebni simboli energije, trdno povezan z našimi željami in pozitivnimi prepričanj, ki nam bo pomagali doseči tisto, kar si želimo. Ekskluzivni talismani so na voljo v štirih različnih stilih in velikostih, ki jim je skupna okrogla, čista optika, odpiranje v stilu ključavnice in centralni dragi kamen z mističnim karakterjem. Glede na svoj okus lahko izberete vrsto zlata in osnovo iz nežne bele biserovine ali dramatičnim črnim oniksom.

Deli s prijatelji