LASNI TREND

Kratki lasje: zvezde med ženskimi pričeskami

Objavljeno 13. julij 2011 11.00 | Posodobljeno 13. julij 2011 11.00 | Piše: M. F.

Kratko pristriženi lasje linije obraza postavijo v prvi plan

Emma Watson prisega na kratke lase
Prav to sezono so se kratko pristriženi lasje s hudo naglico povzpeli na prvo mesto med pričeskami. Priljubljeni so tako med zvezdami kot med drugimi predstavnicami nežnejšega spola. Ne zgolj zaradi izjemne praktičnosti, ki jim je vsekakor ne gre zanikati, ampak tudi zaradi neštetih možnosti, ki jih kratke pričeske ponujajo. Izbrati je treba le pravo za vaš tip las in obliko obraza.

Drži namreč, da so izjemno kratke pričeske primernejše za tanke lase. Ženske z močnimi, gostimi lasmi pa naj bi si omislile malo daljše, sicer bo pričeska hitro izgubila obliko. Res je tudi, da se kratki lasje najbolj podajo k pravilnim obraznim linijam, toda malce daljši frufru ali resice pristajajo tudi tistim z visokim čelom ali poudarjeno čeljustjo. S pravilno pristriženimi lasmi je namreč mogoče poudariti prednosti in skriti pomanjkljivosti, saj kratka pričeska poudarja lepoto obraza, zlasti pa ob njej izstopajo oči.

Kako kratko pričesko negovati?


Njena največja prednost je nedvomno v tem, da jo je izjemno lahko urejati. Dovolj je enkratno šamponiranje s šamponom, ki je dodatno obogaten z vitamini. Prav ti preprečujejo pretirano izsušitev las. Če so lasje zdravi, za njihovo nego ne potrebujete regeneratorja. Oblikovanje pa bo najenostavnejše z dodatkom lahkih utrjevalcev ali pen za lase.

Kaj pa barva?

Izberite močnejše barve: svetlo, rjavo ali črno, ne igrajte pa se z barvnimi prameni. Z izrazitimi odtenki boste linije obraza še bolj poudarili. Če pred dopustom razmišljate o spremembi pričeske, je pravi čas, da si privoščite kratko. Le katera bi bila za vroče poletne dni primernejša, hkrati pa boste zagotovo v koraku s časom!
Deli s prijatelji