POLETI

Ko žive barve preplavijo ličila

Objavljeno 16. avgust 2011 14.55 | Posodobljeno 17. avgust 2011 10.00 | Piše: M. F.

Če želite napraviti kar najmočnejši vtis, se preizkusite v barvnih kombinacijah živahnih senčil

Močno obarvane oči so modna zapoved tega poletja
Vročih dni si ni mogoče zamisliti brez modnih oblačil in detajlov živahnih barv, to poletje pa se je vrnil tudi mejkap intenzivnih odtenkov. Če se jim niste prepustili, imate še čas. Pred nami je namreč še kar nekaj poletnih dni in predvsem večerov. Svoja nevtralna senčila, ki jih uporabljate za vsakodnevno ličenje, torej zvečer pospravite in se oborožite z vijoličnimi, zelenimi, modrimi in oranžnimi toni. Navdih poiščite v barvah tropskega cvetja, morja, džungle. Dovoljeno je namreč čisto vse. Če želite napraviti kar najmočnejši vtis, se preizkusite v barvni kombinaciji živahnih senčil, tiste, bolj zadržane pa se boste najbrž odločile zgolj za en odtenek, ki pa vsekakor ne sme soditi med nevtralne.

Oči poudarite z živahnimi toni

Seveda pa pri nanašanju vpadljivih barv velja upoštevati nekaj napotkov: modre oči bodo najbolj poudarila zelena ali modra senčila, zelene oči bodo zasijale v popolnosti s pomočjo rdečkastih ali vijoličnih nians. Idealen odtenek senčila za rjave oči sta bakren in bronast, ravno tako pa tudi zelena barva ter barva kave, šampanjca ali modra in roza barva. Če pri senčenju oči niste prav spretni, jih lahko poudarite tudi s svinčniki in črtali živahnih barv, na trepalnice pa seveda sodi vodoodporna maskara.

Močne barve tudi za ustnice

Pri nanašanju intenzivnih odtenkov rdečil je natančnost izjemnega pomena, zato ustnice najprej obrobite s črtalom, šele nato nanesite šminko v enakem odtenku. Vedno začnite na sredini in pojdite z linijo proti kotičkom ustnic. Morda ne bo odveč še opozorilo, da vsake toliko obnovite nanos. Ne, poletja še ni konec, torej je še čas za igranje z barvami.

Deli s prijatelji