RAZPRODAJE

Kako kupovati na razprodajah

Objavljeno 14. julij 2011 11.00 | Posodobljeno 14. julij 2011 11.00 | Piše: V. H.

Pametno nakupovanje

Bela bluza je večna klasika

Res je, da so razprodaje izgubile svoj prvinski pomen in da se ljudje ne gnetejo več pred trgovinami, čakajoč na sezonska znižanja. Drži pa tudi, da lahko, čeprav običajno znižajo le artikle, ki so del aktualnih modnih trendov, razprodaje izkoristimo za pameten in ugoden nakup.

Racionalizirajte nakup

Preden se odpravimo v trgovine, si odgovorimo na vprašanje, kakšen stil oblačenja nam prostoji, kaj resnično potrebujemo v garderobi in s čim bomo nova oblačila kombinirali. Znižane cene nas utegnejo namreč zavesti, in še preden se zavemo, se lahko znajdemo doma z vrečkami, polnimi oblek, za katere sploh ne vemo, zakaj smo jih kupili.

S čim ne morete zgrešiti?

Zato usmerimo nakupovalni radar raje na klasične kose, ki so nepogrešljivi v ženski garderobi: bela bluza, črna oblekica, črn suknjič, črne hlače, trenčkot, jopa, ki se dobro dopolnjuje z vašimi oblačili, ali uporabne kavbojke. Vedeti moramo, da se znižanja klasičnim delom garderobe izognejo v velikem loku, kar pa ne pomeni, da jih ne moremo najti.

Modni pogled

Ker modne kolekcije niso več ločene po sezonah kot nekoč, lahko ob znižanjih kupimo tudi modna oblačila za prihajajočo jesen in zimo. Modni pogled lahko usmerimo še globlje v prihodnost. Zakaj si ne bi že letos kupili kopalk za naslednje poletje?

Deli s prijatelji