BRSKANJE PO OMARI

Kaj obleči v službo v poletnih mesecih

Objavljeno 10. julij 2014 16.10 | Posodobljeno 10. julij 2014 16.12 | Piše: B. G.

Sonca in visokih temperatur se veselimo vsi, a težava nastane, ko se je treba spodobno in lepo obleči ob odhodu v službo. Brez kratkih hlač in japonk. Znate?

Če ne delate ravno v baru ali na tržnici, se je treba za službo primerno obleči, še posebej, če ste del pisarniškega kolektiva. Pri službeni garderobi je najpomembneje, da ste videti spodobno in uglajeno, četudi na vratih nimate tablice s svojim imenom. S slogom v službi namreč sporočate, kako resno jemljete službo in kaj vam pomeni vaše delo.

Pametno je zato dobro premisliti, kako se obleči za čas na delovnem mestu, še posebej v poletnih mesecih, ko večina naokoli hodi v japonkah in (pre)kratkih hlačah. Z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov to ne bi smelo biti težko.

Bluze – Ko so temperature krepko čez 25 stopinj Celzija, se izogibajte majicam, na katerih se lahko poznajo madeži od znoja. Raje oblecite lahkotno bluzo, ki bo koži omogočala dihanje in še vam bo precej manj vroče.

Hlače – Ne oblecite pretesnih, najbolje jo boste odnesle z bombažem. Trenutno so moderne hlače, ki so v bokih malce širše in si jih preprosto zavežete pod pasom. Če ste med nižjimi, k takim hlačam obujte visoke pete, da se boste zdele višje. Pete jih bodo naredile elegantnejše.

Jakne – Lahkotne jakne, ki kar padejo, so najboljša rešitev za vroče poletje. Podložene blejzerje raje pustite doma in jih prihranite za zgodnjo jesen. Prav tako naj v omari do jeseni počivajo jakne v barvi sive, črne in temno modre. Poleti popestrite garderobo z malce barvami.

Hlačna krila – Idealen kos, ki se je končno vrnil. V njih vam ni treba skrbeti, da boste pokazale več kot bi hotele, hkrati pa dajejo pridih elegance. So tudi odlična za na kolo, če je to vaše priljubljeno prevozno sredstvo.

Obleke – Najprimernejše obleke za službo so take, ki se končajo le nekaj centimetrov nad koleni; razkazovanje stegen raje prihranite za prosti čas. Dovoljene so skoraj vse barve, ne bojte se niti vzorcev, ki so poleti še kako dobrodošli.

Deli s prijatelji