PRADA

Kaj bo nosila Gatsbyjeva Daisy

Objavljeno 23. januar 2013 11.20 | Posodobljeno 23. januar 2013 11.21 | Piše: Da. M.

Uspešna oblikovalka Miuccia Prada je javnosti pokazala štiri skice, s katerimi je razkrila majhen del garderobe težko pričakovanega filma.

Sodobna različica romana The Great Gatsby, ki poleti prihaja na filmska platna, bo poleg ljubezenske zgodbe, pestrih zabav in glasbe postregel tudi z veliko mero mode, za katero pa so ustvarjalci filma zadolžili oblikovalko Miuccio Prado. Ta je v sodelovanju s kostumografinjo Catherine Martin ustvarila več kot 40 videzov za film, za vsakega pa sta navdih poiskali v arhivih kolekcij Prade in Miu Miu. »Baz in Miuccia sta vedno delila enako navdušenje nad iskanjem poti med modernostjo in klasiko,« je stilistka povedala o sodelovanju oblikovalke in režiserja Baza Luhrmanna.

Svetleče kreacije so prikrite s kristalčki, z resicami, bleščicami v barvah smaragda, zelene in zlate. Predstavljene kreacije bo nosila igralka Carey Mulligan, ki igra krhko Daisy Buchanan. Za moške obleke bo poskrbela ameriška znamka Brooks Brothers. »Sodelovanje s Prado podoživlja Evropo dvajsetih let prejšnjega stoletja. Moda takratnega obdobja je zrcalila dihotomijo med tistimi, ki so si želeli videz bogatašev z Long Islanda, in onimi, ki so jih navduševali evropski glamur, sofisticiranost in dekadenca,« je še povedala Catherine Martin.

Prada in Luhrmann sta skupaj delala že pri filmu Romeo + Juliet.   

Deli s prijatelji