ŽENSTVENO

Jean-Paul Gaultier bo oblikoval tudi perilo

Objavljeno 05. avgust 2011 17.53 | Posodobljeno 06. avgust 2011 00.00 | Piše: P. J.

Priznani francoski oblikovalec bo sodeloval z italijansko La Perlo

Sodelovanje z Madonno ga je izstrelilo med zvezdnike
Francoski oblikovalec (59) bo po novem oblikoval tudi spodnje perilo. Oblikovalec je leta 1990 zaslovel z modrčkom, ki ga je oblikoval za Madonnino (52) turnejo Blonde Ambition Tour, zdaj pa naj bi razvil prav posebno in provokativno kolekcijo spodnjega perila za italijansko znamko La Perla.

Uresničene ideje

Za Wedding Style magazine je povedal, da je »spodnje perilo del njegovega DNK-zapisa. Vedno sem ga uporabljal v svojih kolekcijah. V sodelovanju z La Perlo sem našel svojega idealnega partnerja, ki bo uresničil moje zamisli«.

Poudarja močno žensko plat

S kolekcijo perila bo nadaljeval poudarjanje ženskosti in njihovih moči. Ženskam bi rad dal svobodo, da bodo lahko,  kar želijo biti. »Osebno menim, da so ženske močnejši spol. Mislim, da so bolj intiligentne in močnejše od moških. Vedno sem želel poudariti močnejšo plat ženske, ki zapeljuje zato, ker to hoče.«

Najprej je oblačil medvedka

Jean-Paul je pred kratkim odprl retrospektivo svojih del v Muzeju moderne umetnosti v Montrealu, kjer je tudi priznal, da je bil prvi model znamenitega nedrčka namenjen igračam. »Prvi nedrček sem naredil za svojega medvedka Nana. V svojem svetu sem bil vedno sam in v njem sem bil srečen. Oblačenje medvedka me je vedno rezveseljevalo.«

Kaj pa cena?

Posebno linijo spodnjega perila bo mogoče kupiti v La Perlinih butikih širom sveta. Cena perila pa zaenkrat še ostaja skrivnost.

Deli s prijatelji