TEDEN MODE

H&M s pridihom Francije

Objavljeno 28. februar 2013 20.30 | Posodobljeno 28. februar 2013 20.30 | Piše: Da. M.

V času pariškega tedna mode je v muzeju Rodin kolekcijo jesen-zima 2013/14 predstavila švedska znamka H&M.

Kljub temu da je švedski modni gigant na prvem mestu cenovno dostopna znamka, pa z leti postaja vedno bolj priljubljena tudi med petičneži, ki prisegajo na priznana oblikovalska imena. Zadnjih devet let je H&M sloves pridobil s številnimi sodelovanji, s katerimi so luksuzne modne znamke približali ulični modi. Poleg sodelovanj so k priljubljenosti znamke pripomogli tudi zvezdniki, ki so ljubitelji njihovih oblačil. Ginnifer Goodwin se je v obleki H&M udeležila sprejema v Beli hiši, Helen Hunt pa je njihovo kreacijo nosila na nedavnih oskarjih.

S tem H&M briše meje med cenovno dostopno in pret-a-porter modo, kar se je dokazalo tudi na včerajšnji reviji, kjer so predstavili kolekcijo za naslednjo zimo. Priznane manekenke, kot so Arizona Muse, Cara Delevingne, Daphne Groeneveld, Ginta Lapina, Isabeli Fontana in Malgosia Bela, so se sproščeno sprehodile po sobanah muzeja.

V kolekciji, ki so jo mnogi poimenovali francoska kolekcija, je velik poudarek na dekoracijah, bleščicah, resicah … Oblačila združujejo francoski glamur z urbanimi trendi.

Deli s prijatelji