MUST HAVE!

Gumijasti škornji, ki se zvijejo na petino velikosti

Objavljeno 02. avgust 2014 12.00 | Posodobljeno 02. avgust 2014 12.12 | Piše: B. G.

V deževnih dneh so najbolj zaželena obutev, a kaj, če se čez dan zjasni in bi raje obuli japonke, ki jih imate v torbici?

Gumijasti škornji so odlična rešitev v deževnih dneh, a so tudi precej okorni in zasedejo veliko prostora, zato nošenje v torbici odpade. Ker so v zadnjem času postali tudi najbolj zaželena obutev na festivalih po Evropi, kjer dež rad preseneti, je nov tip gumijastih škornjev kot nalašč za vse, ki radi plešejo v dežju.

Španska oblikovalka Estel Alcaraz je imela pri oblikovanju škornjev Sardines v mislih ravno festivale, kjer je ta gumijasta obutev nujen modni kos, a povsem nepraktična. Sardines pa so narejeni tako, da se lahko zvijejo do petine svoje velikosti. Idejo je dobila, ko jo je ujel dež, nato pa je doma v rokah zmečkala plastenko vode. »Vprašala sem se, zakaj se moji gumijasti škornji ne morejo skrčiti tako kot plastenka,« je razložila Alcarazova.

Sardines so narejeni iz mehke plastike, ki se preprosto zvije, okoli skrčenih škornjev pa se ovije trak z logotipom, ki je sicer del škornjev.

Španki je za las ušla mednarodna nagrada za inovacijo leta, a prav gotovo ne bo dolgo slabe volje, saj so škornji postali že pravi hit. V kratkem jih namerava poslati na prodajne police v preostale dele Evrope.

Deli s prijatelji