STRESNO

FOTO in VIDEO: Ker ni dobila balmaina, zapadla v depresijo

Objavljeno 07. november 2015 09.25 | Posodobljeno 07. november 2015 09.27 | Piše: Da. M.

Kaj je narobe z današnjimi potrošniki ...

Gneče pred odprtjem so bile po vsem svetu.

Potem ko so pri nas kolekcijo Balmain za H&M razprodali v osmih minutah, ljudje pa so za kose na Čopovi ulici stali več ur pred odprtjem trgovine, mnogi na spletnih omrežjih razglabljajo, kaj je narobe z današnjim slovenskim potrošnikom. Pa ni bilo tako samo pri nas. Evforijo je kolekcija sprožila prav po vsem svetu. V Šanghaju so pred trgovino stali že nekaj dni prej. V Zagrebu, kjer so imeli večer prej na posebnem dogodku možnost nakupovanja le povabljeni gostje (med katerimi je večina predstavnic hrvaške estrade, manjkala ni niti Severina), so prav ti posebni gostje kolekcijo pobrali v eni sami minuti, dan pozneje pa so se še običajni smrtniki zagnali v trgovino.

Eni veseli, drugi v jok

Veliko več pa jih je ostalo praznih rok. In ti še zdaj ne pridejo k sebi. »Tako sem žalostna. Na to sem čakala celo večnost. V ponedeljek imam rojstni dan in to je bilo vse, kar sem si želela. Izjemno depresivna sem, da nisem morala dobiti niti enega kosa. Prosim, naredite še več kosov,« lahko najdemo na twitterju.

»Čakala sem, kljub temu da sem imela izpit, in ga na koncu celo preskočila, ko sem poskušala priti na spletno stran (ta je bila včeraj ves dan sesuta, op. p.). Prosim, napolnite police. Jokala sem eno uro, ne šalim se,« se glasi drug zapis.

Pripomogle tudi sestre Kardashian

Kolekcije, ki so plod sodelovanja H&M z znanimi oblikovalci, so vedno vzbudila precej zanimanja. Takšne vrste, ki smo jim bili priča v četrtek, smo lahko videli, ko so pri H&M pred 11 leti začeli takšne kampanje, zadnja leta je mrzlica nekoliko popustila, sedaj pa je bilo spet noro. Balmainomanijo pripisujejo dobri prepoznavnosti kreativnega oblikovalca Oliverja Rousteinga, ki si jo je zgradil na spletnih omrežjih in z druženjem z družino Kardashian.

Drugi se le šalijo

Vsi tisti, ki se takšnemu vznemirjenju in histeriji le čudijo, se raje nasmejijo šalam, ki že krožijo po spletu. Nekaj smo jih zbrali v galeriji, kjer je tudi video, ki prikazuje lov na modne kose iz več različnih trgovin.

Za konec naj spomnimo, da se v 21. stoletju, preden bi kdo prehitro obsojal mlade ljubitelje mode, na veliko čaka tudi v vrsti za tehnološkimi napravami, mnogo upokojencev pa veselje najde ob odprtjih novih prehranskih trgovin.

Deli s prijatelji