PRAZNIKI

Doma se barvno uskladimo 
s smrekico

Objavljeno 06. december 2015 09.30 | Posodobljeno 06. december 2015 09.30 | Piše: Katja Cah

Uspešna ustvarjalka novomodnih kosov Nina Šušnjara tudi zasebno sledi usklajenemu oblačenju s kančkom drznosti.

"Kovinski odtenki so zelo dobrodošli, ampak zdi se mi, da danes v poplavi vsega skoraj bolj izstopaš v preprosti izčiščeni mat črni obleki." Foto: Klemen Razinger

Nino Šušnjaro smo vprašali, kakšni so njeni načrti v tem mesecu, ki je najbolj čaroben le, če si ga znamo takšnega narediti.

Kaj vam pomenijo decembrski prazniki, s kom jih preživljate in kako ste takrat najraje oblečeni?

Decembrski prazniki mi pomenijo predvsem sprostitev v družbi domačih. Božič je naš najljubši praznik in takrat ga res zažuram s starši, kar doma v dnevni sobi. Večer preživimo sproščeno, z veliko hrane in smeha. Imamo pa tudi »dress code«, ki gre ponavadi z roko v roki z božičnim drevescem. V barvah okraskov smo tudi mi, predvsem zato, da so fotografije lepe. Denimo lani je bila smrekica bela, zato smo bili vsi v belih, kremastih pleteninah in podobno. Moja poklicna deformacija, kaj č'mo. (Nasmeh.)

Kako naj se oblačila za božične in novoletne zabave razlikujejo od siceršnjih, običajnih dogodkov? Morda več bleščic ali česa drugega?

Zagotovo je december čas, ko si lahko damo malo več duška, kar zadeva garderobo. Pozdravljam take priložnosti, predvsem zato, da se lahko vsi drugače izrazimo – tudi z oblačili. Kovinski odtenki so zelo dobrodošli, ampak zdi se mi, da danes v poplavi vsega skoraj bolj izstopaš v preprosti izčiščeni mat črni obleki.

Ali bolj priporočate visoke pete, pa čeprav nas po dolgotrajnem plesu v njih bolijo noge – ali morda kot nekdanja plesalka celo svetujete nakup kakovostnih plesnih čevljev, ki so narejeni po naročilu?

Sem zagovornica reka, da je za lepoto treba potrpeti, tako da so za elegantno zabavo visoke pete kar nujne. Seveda naj bodo čevlji kakovostni, usnjeni in kar se da udobni. Ampak veeedno vzemite s seboj nizke čevlje, da se lahko preobujete, ker nikoli ne veste, do kdaj se boste vrtele na plesišču.

Bi lahko izpostavili značilnosti najbolj aktualnih večernih oprav, ki jih ustvarjate za druge, kar zadeva barve, kroje, detajle?

Poskušam zajeti eleganco, brezčasnost, udobnost in ženstvenost, vse v enem oblačilu oziroma stiliranju. Kot oblikovalec si pravzaprav nekakšen inovator in vse okoliščine, kot so priložnost, oseba, postava, karakter, barva las, polti in drugo, so pomembne, kadar ustvarjam določeno obleko.

Lahko svetujete, kaj izbrati za praznovanje na prostem, ko nas ne sme zebsti, pa si želimo biti kljub temu lepo napravljeni?

Pred kratkim sem slišala za trik, da se nekatere ženske oblepijo kar z obliži za gretje – istimi, kot jih damo v pancerje. Obliže uporabijo v čevljih, okrog ledvic in na predelih, kjer nas najbolj zebe. Odlična zvijača! Seveda pa ne pozabimo na tople nogavičke in kakovosten, topel plašč.  

Deli s prijatelji