OBLAČILNICA

Česa moški ne marajo?

Objavljeno 10. februar 2013 09.30 | Posodobljeno 10. februar 2013 09.30 | Piše: Lea Pisani

Seveda je različnih okusov vsaj toliko kot moških, a vendarle nekateri kosi oblačil veljajo za prave morilce strasti.

Nekatere boste morda rekle, da je najpomembneje, da smo všeč sebi, a na koncu koncev vseeno večina žensk želi ugajati, zato nekaj idej o kosih in detajlih, ki moškim zares niso všeč.

Udobje redko ugaja

Pa začnimo pri najbolj intimnih kosih. To, da so najlonske dokolenke ubijalke strasti, že vemo, saj tudi nam ženskam niso pretirano povšeči. Močno stisnejo nogo prav v višini meč, pustijo odtis in so daleč od tega, da bi bile seksi. Veliko bolj ženstveno delujejo samostoječe nogavice ali retro nogavice s črto zadaj.

Verjetno ste v zadnjih letih že spoznale, da so tako imenovane aladinke (turške hlače) izjemno udobne, a v moških očeh ne kotirajo prav visoko. Prav tako vojaške hlače z našitimi žepi najdejo simpatijo pri zelo redkih predstavnikih močnejšega spola.

image
Lea Pisani.

Modni oblikovalci v svojih kolekcijah že tretjo sezono ponujajo široke suknjiče, pri pasu nabrane hlače, ki se končujejo nad kolenom, in daljša krila. A eno je modna pista in tovrstna oblačila na dekletih manekenskega tipa v vratolomnih petah, drugo pa vsakdanje življenje in ženska z realnimi oblinami. Verjetno ni moškega, ki ne bi potrdil, da so bolj zapeljiva oblačila krojena po telesu, takšna, ki razkrijejo noge, poudarijo telesne čare, definirajo pas in dekolte.

Ne pretiravajte z ličenjem

Če se vaša prijateljica ali znanka zelo močno liči, vam je najdražji gotovo že omenil, da se mu zdi to pretirano in da se je ne bi niti s slamico dotaknil. Premislite, ali tudi vam ni že kdaj navrgel, da se mu zdite najlepši naravni, na primer zjutraj v postelji. Zagotavljam vam, da »maska« na obrazu moti prenekatero komunikacijo – tako z moškimi, prijatelji kot tudi v poslovnem svetu.

Od višine se zvrti

Kako pa je s čevlji? Jasno, večini moških so najbolj všeč salonarji in sandalci s tanko, vratolomno peto. Razen če teh dodatnih deset ali dvanajst centimetrov ne poskrbi za to, da so manjši od vas – potem se plošča po navadi (a ne zmeraj) nekoliko obrne. No, mržnja se začne pri balerinkah in trenutno tako aktualnih uggicah ter nadaljuje z gladiatorkami in pri t. i. natur čevljih – debelo usnje, široko kopito in asimetrične vezalke v drugih barvah.

Ženske, ki so si v zgodovini drzno zavezale kravato, so bile pogumne, drugačne, uporniške. Morda se prav zato še danes moškim zdi, da je ženska, ki stavi na moška oblačila – kravato, smoking, moško srajco, moške čevlje –, nesamozavestna in nezadovoljna. A verjetno je prav obratno – da se je zaradi suverenega nastopa, ki po navadi spremlja tovrstni styling, preprosto ustrašijo.

Bodite ženstvene

Pa še nasvet za konec: saj veste, kako moški vedno poudarjajo, da se jim ne zdi tako zelo pomembno, če nimate idealne postave, sanjskih nog, skratka božanskih proporcev. Pravijo, da teh malenkosti sploh ne opazijo. Pomembno je le, da je njihova ženska ženstvena. Morda se potem oni počutijo še bolj mačo? Kakor koli, naj bo to ključni namig, ko se boste naslednjič podale po nakupih in si boste razbijale glavo s tem, ali bo nova pridobitev všeč vašemu najdražjemu. 

Deli s prijatelji