BABIČINA SKRINJA

Bleščeči ovratniki 
za mladostne dame

Objavljeno 11. februar 2013 15.50 | Posodobljeno 11. februar 2013 13.37 | Piše: A. F.

Okoli vratu si lahko damo malo morje različnega nakita, a modne poznavalke to sezono segajo po nečem novem – po domiselnih in ekstravagantnih ovratnikih.

Ovratniki so postali v zadnjih modnih sezonah samostojni modni kos, dopolnjen s prenekaterimi zanimivimi detajli, kot so biseri, zakovice in drugo inovativno okrasje. Posebno priljubljene so zakovice, ki se v zadnjih mesecih najdejo na najrazličnejših kosih oblačil in modnih dodatkov, zato ne preseneča, da so priromale tudi na ovratnike.

Domiselni ovratniki so pritegnili tudi pozornost modnih urednic in blogerk, za katere se ve, da s svojimi stiliranji postavljajo trende. Veliko pozornosti je bila deležna oprava, ki si jo je nadela modna blogerka Eva Ana Kazič na zadnjem tednu mode v ljubljanskem Kinu Šiška. Znana je sicer po svojih turbanih, tokrat pa je kultno črno drzno razbila z aktualno neonsko in domiselni kreaciji iz korzeta in samosvojega krila dodala – rumen ovratnik. Le nekaj tednov pozneje so se začeli podobni ovratniki, ki smo jih nekoč dojemali zgolj kot del srajce, pojavljati samostojno v kombinaciji z majico ali celo s toplim pletenim puloverjem.

Za koga?

Čar ovratnikov je, da so primerni za vse starosti in vse priložnosti, le izbrati je treba znati pravo različico in jo dobro skombinirati. Namenjeni so vsem, ki si želijo popestriti svojo garderobo z modnimi detajli, ki poskrbijo za velik učinek.

Kako ga nositi?

Kombinacij, v katerih si lahko nadenete ovratnik, je skorajda neskončno. Najpreprostejša je različica s puloverjem ali majico, modernejša in še posebno elegantna pa je kombinacija z minimalistično bluzo. Pri tem je treba paziti, da ima celotna podoba skupno noto. Če se torej zakovice začnejo že pri vaši obutvi, z njimi nadaljujte tudi pri zgornjih oblačilih – in seveda na ovratniku. Tako bo vaša modna podoba zaključena od glave do pet. 

Mnenje: Nina Štajner (
Vintage Vikend)

Novi domiselni ovratniki se čudovito podajo k trenutno zelo modnim športnim bombažnim mikicam, pletenim puloverjem ali majicam s kratkimi rokavi. Namesto nakita jih lahko nosimo tudi z oblekami in drugimi bolj ženstvenimi kosi. Pristajajo vsem, tako najstnicam kot urejenim gospem. Tako priljubljeni so zato, ker ponujajo zanimivo alternativo ogrlicam, popestrijo videz in so predvsem v modi svež pojav – čeprav spet recikliran iz preteklosti.

Deli s prijatelji