V & O

Zvezdanina modrost: Bolj od tebe me zanima tvoj mož

Objavljeno 17. december 2017 13.55 | Posodobljeno 17. december 2017 13.57 | Piše: Zvezdana Mlakar

Svetujem ti samo to, da pogledaš zakon z mladim lepotcem trezno, jasno, brez laži. Zdaj ko še nimata otrok, ko je še čas, da se on poroči s fitnesom ali svojo tajnico, ti pa s seksi sosedom.

Zvezdana Mlakar.
Draga Zvezdana!
 
Sem mlada, poročena, brez otrok. Imam lepega moža, dobro sva situirana, potujeva, kupila sva si stanovanje. Moj problem je sosed. Gospod je star nekaj malega čez 50, res dobro je videti, popravlja hiše, stanovanja. Baje je bil nekoč direktor. Njegova žena je tudi 'fajn' gospa, umetnica. Otrok nimata. No, sosed nama popravlja in preureja stanovanje. Komunicirava tudi prek interneta. In tu se je vse skupaj začelo. Tako 'freh' in prijazno si dopisujeva, da greva kar čez vse meje. On pohvali mojo dobro rit mimogrede, medtem ko me sprašuje, kakšne ploščice si želim v kopalnici. Priznam, meni neskončno godi in ga kurim tako, da mu pošiljam svojo ljubo muziko. Večkrat sem mu že napisala, da ga obožujem, ker vse tako dobro naredi v stanovanju. Skupaj se peljeva po nakupih in med nama kar poka od erotike. Kdaj pa kdaj se med policami stisneva in čutim, kako mu stoji. Ne vem, kaj mi je, obsedena sem z njim. Nisem zaljubljena, vem, da z njim ne bi hotela imeti česa resnega. Privlači me neskončno. Celo skupno zabavo z najinima partnerjema sva si izmislila, kjer sva skoraj naredila neumnost, tako sva se napila. Moj mož ne sluti nič, preveč je zaseden z delom. Njegova žena pa mi je poslala mail kar z njegovega računalnika, ker je verjetno prebirala, kaj si piševa, da me noče več videti. Lagala sem ji, da ni nič med nama. Zdaj sva začela pred njo skrivati najine 'poslovne' sestanke. Moj gospod ne reče nič. Ne o ženi ne o naju, jaz pa sem v devetih nebesih, ker sva si omislila skupno pot v Ikeo. Je prav, kar delam? Saj avantura ni nekaj tako slabega, kajne?

Helena

Draga Helena,

pravzaprav sem premišljevala, ali naj ti odgovorim ali ne. Polno rit vsega imaš in sprašuješ me neumnosti. Kdo pa sem jaz, da bom tebi solila pamet ali moralizirala, če so avanture dobrodošle, prav ali ne prav. Odrasla ženska si, odloči se sama. Sicer pa si se že odločila. Če bi rada od mene odpustek, ti ga ne bom dala. Žal! Ko odrasel človek sprašuje drugega, ali dela prav ali ne, in dobesedno vsiljuje odgovor, potem gre nekaj zelo narobe. Ko daješ na kocko svoj zakon, tvegaš, da razbiješ drugi zakon in raniš pri tem najmanj dva človeka, pri vsem tem pa govoriš, da se samo zabavaš, se neverjetno pretvarjaš in si lažeš. Lagati si je navada neodgovornih ljudi. V osnovi te laži razumem, ker so človeške. Nekaj bi rada spremenila, pa si ne upaš. Tako te je strah, da pozabiš na vse okoli sebe in slediš nagonu, nemočna si, ne moreš se upreti, zato potrebuješ laž, da se za vsak primer zaščitiš. Tako od daleč jaz lahko vse razumem. Sicer pa, če obrneva vse na glavo, zakaj pa ne. Delaj, kar delaš, in samo dobro skrij. Dokler bo dobro skrito, bo zanimivo. Saj v tem je bistvo, kajne? Obdelaj starega, da se mu bo mešalo, pri teh letih in izkušnjah ti bo verjetno znal dobro postreči, kolikor pa si ga opisala, gre za tipa, ki verjetno sproti pozablja. Verjetno tako in podobno igra tudi z drugimi. Vsake kvatre, kolikor sta skupaj, bo, upam, zmogel 'urnebesni seks', za več pa mu tako ali tako ni in nima živcev. Ima pa dobre živce njegova gospa in verjemi, vsaj po pismu, ki ti ga je poslala, da ji ni vseeno in ji ni lahko. Je to tvoja stvar? Očitno ni. Upam pa, da se ne boš kdaj znašla v podobnem položaju pri njenih letih. Veš, rado se obrne …

Bolj od tebe me zanima tvoj mož. Lep, mlad in obetaven podjetnik. Ki ne opazi, da mu stari osel hodi v zelje? Hm, zanimivo. Zanimiva je ta vajina dvojina in intimnost. Če že na začetku nima časa zate, razen na luksuznih potovanjih, kaj šele bo. Praviš, da hodi na fitnes in ima lepo telo. Kaj pa pogovor? Kaj pa vajin seks? Zakaj sta sploh skupaj? Ali načrtujeta otroke? Svetujem ti samo to, da pogledaš zakon z mladim lepotcem trezno, jasno, brez laži. Zdaj ko še nimata otrok, ko je še čas, da se on poroči s fitnesom ali svojo tajnico, ti pa s seksi sosedom. Ker vajin zakon ni zakon, poln ljubezni. Edini smisel, da z nekom živiš partnerstvo, je ljubezen, spoštovanje. Če je ljubezen, soseda še opazila ne bi, če je še spoštovanje, pa sosed z več kot 'dober dan' ne bi mogel prismrdeti blizu. Kako zelo enostavno je to, kajne? Ker pa si radi zapletamo življenje, nas življenje nagradi. Tudi tebe bo. Učna ura bo slej kot prej prišla. Zato se lahko tudi vprašaš, zakaj imaš tako hrepenenje po občudovanju, zakaj te vznemirjajo nevarnost, skrivanje, laganje? Ker mi je laganje izredno zoprno in ga razumem kot veliko nemoč, te dojemam kot ranjeno osebo, ki se ne zmore soočiti z resnico. Kaj pa je narobe s tem, da se zaljubljaš v svojega soseda? Nič! Narobe je samo to, da lažeš sebi, da gre za avanturo, da skrivaš in lažeš partnerju in da lažeš sosedovi ženi. Zato ker lažeš, ti pišem pišmeuhovsko. Dvomim, da boš zmogla resnico. Saj ti ni treba. Ko bo prišlo do katastrofe in se boste ločevali, boš šele razumela, da ti je prav laganje odvzelo človeško moč in dostojanstvo. Laži in iluzij o sebi smo polni. To pretvarjanje nam jemlje vitalno življenjsko moč, počasi tonemo v vse več laži in niti ne vemo, zakaj smo nesrečni. Ker so krivi drugi. Slabiči vedno najdejo izgovor zunaj sebe. Da ne bo pomote, vsi smo kdaj pa kdaj slabiči. Dokler smo slabiči v odnosu do sebe, je to sprejemljivo, ko pa s svojo nemočjo zastrupljamo svoje ljube ljudi, delamo res slabo. Torej lahko vse, kar sem napisala, pozabiš, zavržeš, samo nekaj te prosim! Otroka nikar! Najprej odrasti ti!

Vse dobro.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji