NARAVNO

Štirje odlični triki za odmaševanje odtokov

Objavljeno 18. marec 2017 09.30 | Posodobljeno 18. marec 2017 09.30 | Piše: M. F.

Ker kemični pripravki škodujejo zdravju, cevem in tudi naravi ...

Očistite ga po naravni poti.

Zamašeni odtoki so nočna mora vsake gospodinje in prva misel, ki se pojavi, je, katero od sredstev za odmaševanje, ki so na voljo v trgovinah, kupiti. Ta niso vedno poceni in hkrati zaradi močnih kemikalij škodujejo tako zdravju kot naravi. Na srečo obstajajo boljši, naravni načini, s katerimi boste nadlogi prav tako zlahka kos.

Z žičnatim obešalnikom

Gre za preprosto metodo, ki je, če zapreka ni pregloboko, praviloma zelo učinkovita. Žrtvujte žičnat obešalnik in ga zravnajte. Na enem koncu ga zvijte v manjšo zanko, nato pa žico potisnite v odtok ter iz njega povlecite tisto, kar povzroča težavo. Presenečeni boste, kaj vse se bo ujelo v vašo past. Ko boste končali, v odtok zlijte vrelo vodo, žico pa shranite za naslednjič.

Vrela voda

Zavrite vodo in jo počasi zlivajte v odtok. Ponovite dva- ali trikrat v razmiku nekaj minut. To bo pomagalo, če so za zamašitev krive v odtoku nakopičene maščobe.

Jedilna soda in sol

Zmešajte pol skodelice jedilne sode in prav toliko soli. Zmes nasujte v zamašen odtok, počakajte 10 do 20 minut in nato čez mešanico nalijte vročo vodo. Vse sestavine bodo sprožile kemično reakcijo, ki bi lahko rešila težavo.

Jedilna soda in alkoholni kis

Vse, kar potrebujete, sta jedilna soda in alkoholni kis. Najprej na odtok nasujte nekaj žlic jedilne sode, čez njo pa nalijte kis. Počakajte nekaj minut in prelijte s toplo vodo. Če je zadrega trdovratna, boste morali postopek ponoviti, najboljše pa bi bilo mešanico pustiti učinkovati kar vso noč.

Deli s prijatelji