FENG ŠUJ

Šest nepravilnosti, ki v dom vnašajo negativno energijo

Objavljeno 28. februar 2017 10.00 | Posodobljeno 28. februar 2017 10.00 | Piše: M. F.

Poglejte, na kaj morate biti pozorno za dobro razpoloženje, zdravje in jasne misli.

Skrb za pozitivno energijo v domu se začne pred njegovimi vrati.

Notranji opremljevalci in strokovnjaki za feng šuj opozarjajo na kritične točke doma. Te delujejo kot zbiralci negativne energije, jo pošiljajo nazaj v prostor in s tem povzročajo slabše počutje, napetost in pogostejše spore med vsemi, ki živijo pod isto streho. Poglejte si šest takšnih in jih čim prej odpravite.

Neurejen vhod

Glede na priporočila feng šuja pozitivno energijo v domu zagotavlja urejen in neoviran vhod. Zato pred vrata, ki vodijo v dom, ne postavljate ničesar, razen predpražnika. Tudi čevlji in vrečke s smetmi tja ne sodijo (četudi jih nameravate kmalu odnesti). S tem bi med štiri stene priklicali slabo in odgnali dobro energijo.

Premalo rastlin v domu

Rastline v domu niso zgolj za okras, temveč čistijo zrak in delujejo kot naravni filter, saj vpijajo strupene snovi. Oplemenitite zato dom z zelenjem, ta namreč v prostore vnaša pozitivno energijo, svežino, svetlobo in odganja stres. Če boste izbrali pisano cvetje, boste priklicali še radost in vedrino. Po priporočilih feng šuja je zlasti primeren bambus, ki prinaša srečo za vse, ki bivajo pod vašo streho.

Televizija v spalnici

Uporaba računalnika ali gledanje televizije iz ljudi črpa velik del energije, hkrati ovira spanec, kar se zjutraj kaže kot utrujenost. Kam to vodi, nedvomno veste ...

Samo ena stropna luč

Zgolj stropna luč v kuhinji ali dnevni sobi ne bo dovolj. Zlasti ne v dneh, ko zunaj ni dovolj naravne svetlobe. Dom oplemenitite z večjimi svetili, ki bodo prijetno osvetlila prostor in s tem izboljšala razpoloženje ter spodbudila pozitivno energijo.

Napačna izbira barv

Strokovnjaki so dokazali, da so barve krožnikov in sten povezane s tekom. Modra denimo ni priporočljiva za jedilnice, saj zavira apetit, hkrati je hladna in ni primerna za del doma, kjer potekajo družinska srečanja in uživate obroke. Bolj se poda v spalnico.

Premalo pisanih detajlov

Kadar je le mogoče, se igrajte z barvami. Predvsem z blazinami, zavesami in drugimi detajli. Pisani in zanimivi dodatki v dom prinašajo igrivost in zvrhano mero pozitivne energije.
 

Deli s prijatelji