AKTIVNO

Pohodi z baklami in lučkami

Objavljeno 29. december 2017 19.00 | Posodobljeno 29. december 2017 19.00 | Piše: Ž. Č.
Ključne besede: pohodi

Čisto na koncu leta tudi dva tradicionalna pohoda, na katerih dočakate polnoč.

Osvetljena kača pohodnikov se bo vila proti stolpu Vinarium in nazaj čez Lendavske gorice. FOTO: Oste Bakal

Morda boste fizično dejavni že med prazniki.

Tridesetega decembra se lahko odpravite na pot iz lendavske ravnice v bližnje gorice – z baklami. Začetek bo ob štirih popoldne v Mlinski ulici v Lendavi, osvetljena kača pohodnikov se bo vila proti Dolgi vasi čez Dolgovaške gorice proti stolpu Vinarium in nazaj po novi pešpoti čez Lendavske gorice. Čaka vas dve uri lahke hoje v prijetnem vzdušju ter z okrepčili. Informacije: 02 578 83 90, www.lendava-lendva.si.

Čisto na koncu leta pa bosta dva tradicionalna nočna pohoda, na katerih dočakate tudi polnoč. Za prvega vas bodo do šestih zvečer čakali pri šoli v Podčetrtku, vodili pa vas bodo po obronkih Male Rudnice nad samostanom v Olimju. Cilj bo v dolini, kjer boste v zavetju športne dvorane pričakali novo leto. Informacije: 041 794 104, www.podcetrtek.si.

Začetek silvestrskega pohoda okoli Metlike pa bo ob 21. uri na Trgu svobode, odpravili se boste na 6 km dolgo pot proti vasi Grabrovec. Na dve uri in pol dolgem pohodu bosta dve okrepčilni postojanki, na cilju pa ogrevan šotor s pijačo, jedačo in plesom. Informacije: 07 363 74 00, www.metlika.si

Deli s prijatelji