DOBRA VILA MAJA

Najpomembnejše je imeti rad sebe

Objavljeno 21. december 2017 18.00 | Posodobljeno 21. december 2017 18.00 | Piše: Polona Pirc

Pred dnevi je javnosti predstavila že svojo deveto knjigo, drugačno od prejšnjih. Ker je napredovala ona in ker nas k temu sili čas, Maja Debevc aktivno delovanje iz srca tokrat prikaže tudi praktično. Knjiga je povezana z delovnim zvezkom, da bo prebrano laže prenesti v prakso.

Maja Debevc ima novo knjigo, v kateri jasno opiše tri korake do sreče. V akcijo pa bomo, seveda morali sami. Foto: Tania Zrinsky

Zadnje obdobje je Maja na prvem mestu mama svoje osemmesečne Nine in seveda prvorojenke Pie, a ob materinstvu je ugledala luč tudi njena najnovejša knjiga Trije koraki do sreče. Kako pa se med seboj razlikujeta njeni srečici? »Pia je prišla, da je prinesla radost, veselje, Nina pa je poosebljen mir, zelo samozadosten otrok je,« ju opiše. »Čeprav me je bilo pred Nininim prihodom malce strah, kako bom zmogla deliti ljubezen, se to enostavno zgodi, srce se dobesedno razširi,« pove z nasmeškom. Ninin prihod je bil tudi edinstvena izkušnja, tokrat sem rodila s porodno spremljevalko, dulo, zato je bil porod drugačen, bolj umirjen, zaupala sem. In zdi se mi, da imava tudi z Nino drugačno povezavo. Ne morem reči, da je globlja, jo pa čutim na drugačen način kot Pio,« pove s prav posebnim leskom v očeh.

Ključ vsega je, da se nimamo (dovolj) radi in kaj bomo naredili s strahom, ko se pojavi.

Do ljubezni so trije koraki?

Kakšna je torej nova knjiga? »Drugačna je, ker prihajajo drugačni časi in sem tudi jaz drugačna. V prvem delu sem res poudarjeno opisala, kako zelo pomembno je imeti se rad. Predvsem sem to videla pri sebi. Eno je, da o tem prebereš in se zaveš pomembnosti ljubiti sebe, traja kar nekaj časa, da ozavestiš in tako tudi zaživiš,« je iskrena. »Ključ vsega je, da se nimamo (dovolj) radi in kaj bomo naredili s strahom, ko se pojavi,« razloži. »Več informacij sem tokrat podala tudi o tem, od kod pridemo in da si tako starše, družino, okolje, kjer bomo rasli in pridobivali izkušnje, izberemo sami. Kar pomeni seveda tudi prevzemanje odgovornosti za svoje življenje. »Ponovno sem se dotaknila tudi vzorcev, mnogi še ne vidijo, kako zelo pomembni so oziroma da so tudi naši vzorci in reakcije, ki jih imamo zaradi njih, povezani s tem, koliko se imamo oziroma se nimamo radi,« pojasni. »Res sem spoznala, da se vse začne in konča pri vprašanju – 'Ali se imam rad?',« je jasna.

Zdaj je čas za akcijo

»Opisala sem tudi, kako gremo iz teorije v prakso, kar je zdaj nujno. Ljudje že marsikaj vedo, a jih je strah spremembe, skoka iz cone udobja. Treba je biti buden in opazovati življenje. Vse, prav vse okoli nas nam odseva, kaj se nam dogaja, kakšno vibracijo oziroma misli imamo. To pa je res le praksa in akcija,« je jasna. »Za zdaj se ljudje, ki že živijo zavestno in v svojem srcu, postavljajo v drugo vrsto, sem opazila. Ne želijo se izpostavljati. Ljudje, ki so v glavah in v umu, so trenutno še vedno vodilni. To se bo obrnilo, prihaja sprememba, ki je potrebna, saj um izgublja svojo moč, a bo za to še treba delati. V času, ki prihaja, bo v ospredje stopilo srce, srčni ustvarjalci – tisti, ki to, kar delajo, tudi v resnici živijo,« napove. »Tudi življenje okoli nas je na poti iz uma v srce, to pa je proces, potreben je čas,« še pristavi za konec.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji