IZDAJA VAS

Malenkosti, ki o vas veliko povedo

Objavljeno 13. november 2015 08.00 | Posodobljeno 13. november 2015 08.00 | Piše: M. F.

Od urejenosti vašega doma do vaše obutve in najljubše živali ter glasbe.

Včasih o nekom največ povedo drobne stvari, ki jih počne povsem nezavedno in jim ne pripisuje velikega pomena. Poglejte si nekaj takšnih, ki o vas drugim povedo več, kot bi si mislili.

Kako urejen in čist je vaš dom

V nedavno izvedeni britanski raziskavi se je izkazalo, da ljudje potrebujejo komaj 26 sekund, da dobijo vtis o nekom samo na osnovi tega, kako je videti njegov dom. Najprej sodijo po vonju. Če dom diši prijetno, je to nedvomno pozitivno. Naslednje, kar opazijo, je, kako je prostor natrpan s stvarmi. Hitro jim padejo v oči razmetani čevlji in plašči v predprostoru ter kup neodprte pošte. Vtis v tem primeru seveda ni najboljši.

Način, kako se fotografirate

Ljudje na podlagi tako imenovanih sebkov, svojčkov ali selfijev hitro ugotovijo osebnost tistega, ki jih rad objavlja na spletnih omrežjih. Res je, da takšne predpostavke niso vedno točne, a če drugi na njih opazijo pozitivna čustva in vesel izraz, si bodo ustvarili o osebi pozitivno mnenje. Denimo odprtost do novih izkušenj.

Glasba, ki jo poslušate

Ameriška raziskava iz leta 2003 je pokazala, da so ljudje, ki poslušajo zahtevnejšo glasbo liberalnejši. Ljudje, ki prisegajo na preproste ritme, pa so bolj zaprti in pogosto bolj športni tipi.

Pes ali mačka?

Ena od ameriških raziskav je pokazala, da so ljudje, ki imajo raje pse kot mačke, bolj energični in družabni. Tisti, ki imajo raje mačke, naj bi bili bolj čustveni, občutljivi in zaprti vase.

Kakšni so vaši čevlji

Čevlji naj bi zgovorno kazali značaj tistega, ki jih nosi. Osebe, ki so med pogovorom negotove, se naslanjajo na sprednji del stopal, medtem ko se samozavestneži naslanjajo na njihov zadnji del. Sčasoma se to vidi na čevljih oziroma na njihovi obrabljenosti.

Odnos do živali

Filozofija je povsem preprosta: ljudje, ki imajo radi živali, se jim smilijo, jim radi pomagajo in se z njimi pogovarjajo, so na splošno bolj odprti in prijateljski tudi do sočloveka.

Kako hitro v pogovoru zastavljate vprašanja

Že iz prvega pogovora z nekom je mogoče veliko spoznati o njegovi osebnosti. Veliko o njem pove to, kako hitro vas nekaj vpraša oziroma kako dolgo govori zgolj o sebi. Če vas hitro zasuje z vprašanji, to največkrat pomeni, da v odnosu ni pripravljen veliko dati, ampak ga zanima le tisto, kar mu lahko nudite. V nasprotnem primeru pa ste nekomu, ki najprej nekaj pove o sebi, najbrž všeč in je tudi sam pripravljen vlagati v odnos. 

Deli s prijatelji