ZABAVA

Kje in kako v novo leto

Objavljeno 15. december 2017 11.50 | Posodobljeno 15. december 2017 11.51 | Piše: T. P.

Množične zabave na mestnih trgih in gala plesi, silvestrske večerje in že kraljevsko razvajanje v toplicah ali polnočno seganje po zvezdah blizu zvezd, v planinskih kočah.

Ekskluzivno in glamurozno lahko pričakate polnoč ob zvokih čarobnega Labodjega jazera.

Staro in novo leto si bosta kmalu podala roke, stekle so priprave na najdaljšo noč, ko se na stežaj odprejo duri novega leta in nam pokažejo naslednjih 365 dni novih možnosti. Vstopa v novo leto ne želimo prespati, doživi pa ga seveda vsak po svoje. Nekateri ob domačem ognjišču in za obloženo mizo, drugi na eksotičnih počitnicah, tretji izberejo silvestrovanje na prostem.
Vrhunec mestnega vrveža ob stojnicah in pod lučkami bo na zadnjo decembrsko noč, ko bodo trgi slovenski mest postali jedra bučnih zabav z živo glasbo in seveda polnočnim ognjemetom, ki najavlja novo leto. V prestolnici lahko zadnje sekunde odštevate z glasbeniki na Kongresnem trgu, Trgu francoske revolucije, Mestnem in Pogačarjevem trgu.

Štajerci vabijo na množično zabavo na Trg Leona Štuklja, na prostem pa bodo ob glasbenih ritmih skakali v novo letu tudi v Celju, Slovenj Gradcu in Murski Soboti. V z ognjemetom razsvetljeno nebo bodo v Portorožu zrli z mestne plaže, v Piranu pa bodo v novo leto zaplesali na Tartinijevem trgu. Lahko pa se, če vam postopanje po decembrskem mrazu ne diši, raje odločite za silvestrsko večerjo v kateri izmed gostiln, kjer pripravljajo ognjemet za vaše brbončice.

Morda množične zabave niso krojene po vašem okusu in želite nov list obrniti s kančkom blišča in razkošja. Tedaj si nadenite večerno toaleto in pričakajte novo leto ob izbrani večerji in z gala plesom v katerem od naših petičnih hotelov, v denimo čudovitem portoroškem hotelu Kempinski ali v grajskem vzdušju Otočca. Lahko pa, podobno kot dunajska družabna smetana, v Ljubljanski operi zaplavate v novo leto ob baletni klasiki Labodje jezero, obogateni z novoletno večerjo in poznejšim plesom ob živi glasbi.

Bolj zdravo življenje. To je običajno na vrhu seznama novoletnih zaobljub, lahko pa pohitimo in v tem duhu sklenemo že kar staro leto in vstopimo v novo. Ne nazadnje žuriranje, zabavljaško ali elegantnejše, ni zapoved silvestrske noči. Alternativa je umirjen zdrs v novo leto z obilico razvajanja, za kar nam preostale dni v letu vse prerado zmanjkuje časa.

Novoletni paketi naših term in zdravilišč z masažami, savnami in drugimi lepotnimi rituali, ob čemer srkamo penino, obljubljajo, da bomo leto začeli kot prerojeni in sproščeni. Ali pa si, s snegom zunaj, pričarajmo trope kar pri nas. Skočimo v kopalke in odštevamo poslednje sekunde ob bazenih denimo term Snovik, Olimia in Dolenjske Toplice.

Če novo leto nekje v vroči eksotiki zveni sanjsko, potem si silvestrovanje v objemu zasneženih gorskih vršacev lahko lasti lento romantike. Bodisi z zasebnim najemom gorske koče bodisi organizacijo prepustimo kar planinskim kočam. In čeprav bo gotovo nadvse veselo pozno v noč tudi visoko v naših gorah (v Erjavčevi koči in Mihovem domu na Vršiču, planinskem domu pri Krnskih jezerih, domu na Komni, kjer bodo poskrbeli celo za živo glasbo, v Valvasorjevem domu pod Stolom, domu pod Storžičem in koči na Loki pod Raduho), ne pozabite, da je to tudi precej športno obarvano silvestrovanje. Nihče vas namreč ne bo nosil do koče in naslednji dan spuščal v dolino.

 

Deli s prijatelji