IGRIVO

Kdo bo oživil zmaja?

Objavljeno 16. december 2017 13.55 | Posodobljeno 16. december 2017 13.57 | Piše: Primož Hieng

Ljubljanski grad je svojo turistično ponudbo dopolnil z izvirno adrenalinsko pustolovščino z elementi escape rooma, z igro, ki so jo poimenovali Grajski pobeg.

Igra traja eno uro. Foto: Miha Mally

Ob reševanju petih ugank bodo obiskovalci odkrivali resnično grajsko in mestno zgodovino ter legende, nekatere skrite prostore Ljubljanskega gradu, pridobili novo znanje, predvsem pa se ob igranju zabavali, in morda jim bo celo uspelo rešiti zmaja.

»Da, prav tistega zmaja, varuha mesta, ki se je po spopadu z vitezom Jurijem udrl v zemljo in nihče ni več slišal zanj,« pravijo v podjetju Escape Room Enigmarium. »Vse do danes … Med obnavljanjem gradu se je namreč nenadoma odprlo globoko brezno. Iz njega se je občasno pokadilo. Ugledni raziskovalci z vsega sveta so na kraj dogodka pripeljali najsodobnejše aparature, ki so zaznale šibek utrip življenja. Se morda na dnu brezna skriva zmaj?«

»Gre za izvirno inovacijo s področja igrifikacije v turizmu, ki bo domačim in tujim obiskovalcem predstavila resnično grajsko in mestno zgodovino na povsem drugačen način, ob reševanju raznolikih nalog pa bodo odkrivali tudi skrite prostore Ljubljanskega gradu,« je povedala Janja Rozman, vodja odnosov z javnostmi na Ljubljanskem gradu.

Slovensko in angleško

Obiskovalcem je igra na voljo v slovenskem in angleškem jeziku vse dni v letu, in sicer na vsakih deset minut od takrat, ko se grad odpre, pa do dve uri pred njegovim zaprtjem, dokler so na voljo prosta mesta.

Rozmanova dodaja, da se domiselna igra, ki so jo razvili v sodelovanju s podjetjem Escape Room Enigmarium, začne in konča v Info centru na Ljubljanskem gradu: »Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri, v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja, s pomočjo igralnega načrta in posebnega medaljona rešiti pet viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora, kjer jih čaka najpomembnejša naloga: oživiti zmaja.

Nalogi je lahko kos le najplemenitejši, najiznajdljivejši, najbolj pošteni, najpogumnejši in najbolj predani vitez. Ste morda prav vi tisti, ki boste dokazali, da ste dovolj pogumni in da v vaših žilah teče plemenita kri?«

Cena vstopnice za igro, ki vključuje tudi grajsko vstopnico, je 10 evrov na osebo, če je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo, pa je cena nekoliko višja, to je 12 evrov na osebo.

Deli s prijatelji