Večina ozimnice je najbrž že v shrambi. Vendar v naravi še zorijo plodovi, ki jih lahko uporabite zanjo. Ste se letos odločili tudi šipek, kutine in kostanje spremeniti v sladko marmelado? Torej boste potrebovali še nekaj kozarcev za vlaganje, ki pa jih boste morali, preden jih boste napolnili, sterilizirati.
Tako bo šlo najlažje
- Najprej jih temeljito umijte z detergentom in osušite s čisto bombažno krpo.
- Nato vzemite pekač, pokrijte njegovo dno s papirjem za peko in nanj položite kozarce tako, da bo njihova odprtina obrnjena navzdol.
- Pečico vključite na 100 stopinj Celzija in za 15 minut vanjo postavite kozarce.
- Nato jih vzemite iz pečice in še vroče napolnite z vsebino.
- Tako pripravljeni kozarci so sterilizirani in v njih se ozimnica ne bo pokvarila.
- Čiste pokrovčke pa, preden zaprete kozarce, splaknite z malce alkohola.