GLASOVANJE

Avto leta: čeh prehiteva nemko, a v finalu je še vse odprto

Objavljeno 17. december 2015 13.36 | Posodobljeno 17. december 2015 13.40 | Piše: G. B., E. N.

Finalisti za slovenski avto leta 2016 so: škoda superb, opel astra, mazda CX-3, audi A4 in renault kadjar.

Kateri si zasluži laskavi naziv avtomobila leta? To boste s svojimi glasovi odločili bralci!

Med petimi finalisti bo zmagovalec znan sredi januarja.

Finalisti za slovenski avto leta 2016 so (razvrščeni po številu glasov) škoda superb, opel astra, mazda CX-3, audi A4 in renault kadjar. Tako so odločili glasovi bralcev in poslušalcev več slovenskih medijev, med njimi tudi vas, spoštovani bralci Novic, ki ste do 15. decembra letos skupno poslali skoraj 37 tisoč glasovnic.


imageV finale so se tako uvrstili:

  • škoda superb z 31 točkami,
  • opel astra s 30 točkami,
  • mazda CX3 z 21 točkami,
  • audi A4 s 16 točkami,
  • renault kadjar z 9 točkami.

Za slovenski avto leta 2016 ste bralci oziroma poslušalci lahko prek dopisnic oziroma elektronskega glasovanja glasovali v Motoreviji, glasilu AMZS, Delu in Slovenskih novicah, Dnevniku in Nedeljskem dnevniku, Večeru, Avto Magazinu, Valu 202 ter oddaji Avtomobilnost in na spletnem portalu Siol. Letos je bilo sicer moč glasovati za 31 novih modelov.

Avtomobil, ki je v glasovanju bralcev in poslušalcev zbral največ točk, bo finalno glasovanje začel s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi in tako vse do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov ocenili še novinarji sodelujočih medijev in model, ki bo v finalu – potekal bo sredi januarja – zbral največ točk, bo osvojil naslov slovenski avto leta 2016.

Nagrade vas še čakajo

Ob končnem izboru vozila bomo razglasili tudi nagrajence. Žrebali bomo med vsemi, ki ste oddali svoj glas. Glavna nagrada je tokrat Petrolova klub kartica z dobroimetjem 1500 evrov. Druga nagrada je izjemno napredna navigacija z vgrajeno kamero Garmin NüviCam, tretja pa komplet pnevmatik Nokian. Za sodelovanje v nagradnem žrebanju ni bilo pomembno, za kateri avto ste glasovali. 

Ste glasovanje zamudili, pa vseeno želite sodelovati v žrebu za mamljive nagrade? Žal ne bo šlo, glasov ne sprejemamo več.
 

Deli s prijatelji