VELIKO VLOMOV

Bodite zviti: denarja in zlatnine ne skrivajte na teh mestih

Objavljeno 03. december 2017 14.00 | Posodobljeno 03. december 2017 14.00 | Piše: Ma. M.

Vlomilci so ves čas na delu.

Fotografija je simbolična

Če se odločite privarčevani denar hraniti v svojem domu, obstajajo mesta, kamor ga res ne smete spravljati. Če vdrejo nepridipravi, boste namreč zagotovo ostali brez.

Vzglavnik

Vzglavnik na postelji je po navadi med prvimi, kamor vlomilci pogledajo. Tudi tisti, ki sicer ne plenijo ravno »vsak dan«, bodo tja pogledali najprej.

Sef

Povsem vseeno je, ali je hišni sef velik ali majhen, ima ključavnico ali številčnico, pritrjen na zid ali samostoječ: skoraj zagotovo boste ostali brez.

Omare

Tudi omare pod ključem so večinoma hitro pod drobnogledom vlomilcev. Ni pomembno, ali so zaklenjene ali ne.

Koš za umazano perilo

Zdi se, da koš za umazano perilo, ne more biti predmet vlomilskega »pregleda«, a še kako je, pravijo strokovnjaki na B92. Ni ravno težko prevrniti koša in preiskati njegove vsebine.

Slika na steni ali luč

Filmski predlogi za skrivanje vrednih predmetov niso najboljša ideja. Na ta mesta ni mogoče skriti veliko denarja ali drugih vrednih predmetov, ker bo to vpadljivo. Vlomilcu pa jih ni težko pregledati.

Dvorišče

Majhna verjetnost je, da bo dvorišče mesto, kamor bodo nepridipravi pogledali. Še manj verjetno pa je, da bo kdo tam skril denar. Jama je morda najboljša ideja, čeprav se nam lahko zgodi, da pozabimo, kje smo vredne predmete skrili. Razkoplje pa jo lahko tudi hišni ljubljenček.
 

Deli s prijatelji