ODNOSI

12 skupnih prazničnih dejavnosti za mamo in hčer

Objavljeno 14. december 2017 07.55 | Posodobljeno 14. december 2017 07.57 | Piše: M. F.

Prazniki naj bodo predvsem čas za tkanje močnejših medsebojnih vezi.

Prazniki pred nami so kot nalašč za tkanje močnejših vezi med člani najožje družine.

Čas hitro beži, otroci, kot bi mignili, odrastejo in odletijo iz gnezda, prav prazniki, ki so pred nami, pa so kot nalašč za tkanje močnejših vezi med najožjimi člani družine. Poglejte 12 stvari, ki bi jih v pričakovanju novega leta morali skupaj početi mati in hči.

Pecita pecivo

Izberita nekaj receptov in pripravita praznične dobrote, jih okrasita ter z njimi razveselita sosede, prijatelje ali sorodnike.

Kupujta darila

Izbirajta, razmišljajta in nakupujta darila za vse, ki vama veliko pomenijo. In si na koncu privoščita čaj v mirnem lokalu.

Zavijajta darila

Vse, kar sta nakupili, obdajta z lepim papirjem ter tako pričarajta trenutke, polne pozitivne energije.

Privoščita si kratek izlet

Morda v sosednje mesto in uživajta v božično-novoletnih lučkah ter v prazničnem vzdušju. Lahko odpotujeta za konec tedna ali si vzameta en dan, kakor koli, saj so to trenutki, ki si jih bosta zapomnili za vse življenje.

Sprehodita se po domačem kraju

In opazujta lučke, ki mežikajo na terasah in dvoriščih hiš v vajini soseski.

Pojdita na vročo čokolado

Sprostita se, srebajta vroč napitek in razglabljata o načrtih za prihodnje leto.

Glejta božične filme

Usedita se na kavč, zavijta se v toplo odejo in si zavrtita film z božično tematiko. Prijala bosta tudi čaj in pecivo, ki sta ju pred tem skupaj pripravili.

Okrasita dom

Skupaj izberita okraske in se dogovorita, kje bo stalo božično drevo ter kakšno bo. Z roko v roki izpeljita načrt.

Glejta stare fotografije

Spomnita se preteklih dni, prebudita spomine ter se ob njih nasmejta, ob pogledu na ljudi, ki jih ni več med vami, pa tudi pristno razjočita.

Izdelujta okraske

Najlepši so tisti, ki jih izdelamo sami. Ne samo zato, ker so plod lastnega truda, temveč tudi, ker zagotavljajo lepe spomine na to, kako so nastajali v družbi ljudi, ki jih imate radi.

Pomagajta drugim

Vedno obstajajo ljudje, ki živijo nekje blizu in potrebujejo tako ali drugačno pomoč, včasih le toplo besedo in čas. Pomagajta pomoči potrebnim in tako sebi ter drugim polepšajta praznike.

Darujta za siromašne

Morda družini, ki si ne more privoščiti daril, namenita košarico dobrot ali darujeta sredstva v dobre namene. Vsaka malenkost šteje in srečnejši bosta vidve ter vsi, ki jim bosta namenili pomoč.

Deli s prijatelji