KAJ PRAVIJO ZVEDZE

Zodiak ob koncu tedna

Objavljeno 15. julij 2011 19.53 | Posodobljeno 15. julij 2011 19.53 | Piše: T. K.

Uranovi varovanci potrebujejo miselne zanke in uganke

Kaj vam zvezde kažejo v teh dneh?
Astrologi glede na Sončevo znamenje svetujejo, katere dejavnosti ob koncu tedna komu poživijo telo in zvedrijo duha.

Oven

Marsovi varovanci so vse prej kot zapečkarski. Prerojeni se počutijo, ko lahko dajo duška svoji sli po dejavnosti, tekmovalnosti, vznemirljivi, tudi adrenalinsko začinjeni zabavi. Lahko obiščejo zabaviščni park ali se na bližnji hrib povzpnejo po najbolj strmi poti. V veselje jim je tudi tvegati, zaradi tega lahko v družinskem ali prijateljskem krogu pripravijo kvartopirski večer. Na kožo so jim pisane vse dejavnosti (in igre), pri katerih se pošteno spotijo – naj vrtijo obroč, plešejo limbo, z otroki prevračajo kozolce ...

Bik

Venerinim varovancem je ljubo vse, kar jim je lepo, domače, za nameček pa nagovarja njihove čute, jih draži in jim godi. Dobro nedeljsko kosilo, po katerem jim partner zmasira stopala, jim je hrana za telo in duha. Zaloge moči si obnovijo tudi v naravi – z zložnim sprehodom po parku, presajanjem lončnic, urejanjem vrta ali preprosto s posedanjem na klopci v parku, kjer prisluhnejo pesmi ptic. Lahko se lotijo tudi ustvariti kaj lepega iz skoraj nič – ob morski obali ali rečnem bregu naberejo kamenčke, iz katerih ustvarijo že kaj.

Dvojčka

Merkurjevi varovanci radi raziskujejo svet in potešijo radovednost o čemer koli ali komer koli že. Če varčujejo, je zanje kot nalašč izlet v neznano. Naj gredo do avtobusne ali železniške postaje in vstopijo na prvo vozilo, ki prispe na postajo. Lahko se preizkusijo tudi kot avtoštoparji, vendar brez vnaprej določenega cilja. Prijetno razvedrilo jim je tudi kramljanje s prijatelji in znanci v živo ali prek spleta, prebiranje vznemirljive knjige ali odkrivanje svetovnih čudes po medmrežju.

Rak

Luninim varovancem za prijetno preživljanje prostega časa ni treba iti prav daleč. Najbolje se namreč počutijo doma, obdani s sorodniki in dobrimi prijatelji. V veselje jim je prirediti piknik kar na domačem dvorišču, morda se z najbližjimi sprehoditi do bližnjega parka, po katerem se vije reka ali sprehajalna steza vodi ob jezeru. Ljubo jim je z roko v roki z življenjskim sopotnikom leže na domačem vrtu zreti v oblake ali šteti zvezde na nočnem nebu.

Lev

Sončevim varovancem nič bolj ne povrne moči kakor sončni žarki. Sončenje, sploh v poletnih mesecih, je zanje pravo razvedrilo. Če lahko med nastavljanjem soncu vzamejo v roke dobro knjigo ali s kom prav pametno kramljajo, je njihova sreča skoraj popolna. Radi sijejo, so v središču pozornosti in si privoščijo le najboljše. Če si ne morejo privoščiti dvodnevnih počitnic v bližnjih toplicah, kjer bi se razvajali z masažami, naj gredo nekam, kjer bodo lahko prijatelji in neznanci občudovali njihove veščine – na plesišče, v gostišče s karaokami ipd.

Devica

Marljive Merkurjeve varovanke skoraj ne vedo, kaj pomeni nič ne delati. Ob koncih tedna navadno poprimejo za gospodinjska opravila, ob začetku delovnega tedna pa se sprašujejo, zakaj neki so tako utrujene. Namesto metle v roke naj raje vzamejo pot pod noge – sprehod z najbližjimi in prijatelji, ki se sklene s piknikom, je kot nalašč zanje. V počitek in užitek jim je tudi gledati, kako kdo kaj ustvarja z rokami – bolj kot obisk muzeja jim bo v veselje ogledati si lončarsko, čevljarsko ali katero drugo delavnico.

Tehtnica

Vsak kraj, ki je prava paša za oči, lahko Venerinim varovankam poživi telo in zvedri duha. Če ga povrhu obiščejo v ubrani družbi najdražjih, so še toliko zadovoljnejše. Obiski galerij, muzejev, odprtje slikarskih, kiparskih ali katerih drugih razstav, na katerem lahko za nameček kramljajo o umetnosti, so po njihovem okusu. Nikar jih ne vabite, naj z vami odigrajo tenis, bodo pa vesele, če jih boste povabili gledat, kako se drugi podijo po igrišču. Ljubo jim je tudi doma na večerji gostiti pisatelje, pesnike in druge umetnike.

Škorpijon

Plutonovi varovanci naj bi se med predahom ob koncu tedna izpostavili drami, ki predrami in vzdraži njihova globoka čustva. Lahko gredo v gledališče, kino ali se le zleknejo v senco pod drevo in preberejo vznemirljivo knjigo. Ljubo jim je tudi odkrivati skrivnosti, zaradi česar se bodo prerodili tudi tako, da si privoščijo raziskovanje razvalin bližnjega gradu, naravne jame, si utrejo pot čez drn in strn ob potoku do izvira, a tudi pogostijo prijatelje in se z njimi poglobijo v družabne igre, v katerih morajo udeleženci razkriti svoje skrivnosti.

Strelec

Ker so Jupitrovi varovanci pustolovci živalskega kroga, jih nič bolj ne potre kot to, da so prisiljeni ob koncu tedna ostati kar doma. Niti gledanje dokumentarcev o oddaljenih krajih jim ni v veselje, kajti raziskovati želijo dejavno in v živo. Odkrivati domači kraj in njegovo okolico na kolesu je že bolj po njihovem okusu, tudi sprehajati se po manj obljudenih stezicah. Ljubo jim je tudi kupovati – da, lahko jim je v užitek obiskati trgovsko središče, pazijo naj le, da si vnaprej določijo, koliko bodo zapravili na nakupovalnem pohodu.

Kozorog

Značilni saturnovci so prepričani, da je prosti čas potrata, ki si je ne morejo in nočejo privoščiti. Naj se kdaj pustijo presenetiti, in namesto da bi ob koncu tedna delali nadure, naj se raje dobijo s prijatelji na sproščenem klepetu. Kar prerodili in vzcveteli bodo, če bodo obiskali koga, ki ga že dolgo niso videli in bodo v njegovi družbi obujali spomine na dobre stare čase. Telo in duha si prerodijo tudi s planinskim izletom.

Vodnar

Uranovi varovanci potrebujejo miselne zanke in uganke kakor ribe vodo, zaradi tega od njih nikar ne zahtevajte, naj ob koncu tedna dajo možgane na pašo. V veselje jim je družiti se in izmenjevati zamisli in izkušnje, zaradi česar so debatni krožki zanje pravi užitek. Idealni konec tedna po njihovem okusu je tudi združiti prijetno s koristnim, se udeležiti strokovnega srečanja ali demonstracij, ki pozivajo k revolucionarnim spremembam. Tudi pohajkovanje po mestu, na katerem se zapletejo v pogovor z znanci ali neznanci, jih radosti.

Ribi


Idealni konec tedna po okusu Neptonovih varovank je povezan s sanjanjem, sanjarjenjem in opazovanjem vode. Ure in ure lahko zrejo v valove, poslušajo glasbo, berejo (romantične) knjige ali gledajo filme. Lahko so prav zapečkarske, sploh ko so sveže zaljubljene, kajti tedaj jim je biti v družbi nje(ga) v največje veselje. Konec tedna si lahko popestrijo tudi z obiskom katere izmed novodobnih delavnic, tečaja joge hata, prerokovanja iz kart ali kavne usedline ipd.
Hišni ljubljenčki:

Po naporih delovnega dne (in tedna, seve) se marsikomu prileže družba hišnega ljubljenčka. Kateri je komu najljubši glede na Sončevo znamenje, pa več v nadaljevanju.

Oven – ker jim je na kožo pisano dejavno preživljanje prostega časa, je zanje kakor nalašč iskriv in živahen pes.

Bik – če že imajo psa, naj si izberejo hišnega s krotko naravo in kratko dlako, kajti dolgi sprehodi s kosmatinci in čiščenje za njimi jih ne veselijo.

Dvojčka – pes ali mačka, vseeno, samo v paru in nizke rasti, da lahko potujejo po svetu z njima v naročju.

Rak – vse domače živali z mehko dlako, ki se pustijo ljubkovati, od mačk, hrčkov, morskih prašičkov do zajčkov.

Lev – mačke, seveda, a ne da bi jih kar naprej pestovali, marveč da bi občudovali njihovo divjo, neukročeno čud in milino.

Devica – hišni ljubljenčki, ti pač ne gredo skupaj s snažnim domom, urejenim kot iz škatlice, devicam načeloma niso dobrodošli. Če že imajo vrt, se morda lahko odločijo za mačko, ki ne potrebuje skrbne nege kožuha.

Tehtnica – raje psa kot mačko, tudi zaradi tega, ker lahko prvega peljejo na sprehod, kjer se zapletejo v prijeten pogovor z lastniki drugih človekovih najboljših prijateljev.

Škorpijon – eksotični in nevarni, torej kače in drugi plazilci, tudi pajki. Morda še črne mačke, ker radi izzivajo usodo.

Strelec – ker so jupitrovci veliko zdoma, povrhu pa ne marajo prevzemati odgovornosti, hišni ljubljenčki niso zanje. Dobro bi shajali kvečjemu z želvo ali konjem, ki pa bi bil v redni oskrbi pri kom drugem.

Kozorog – če imajo hišo z velikim dvoriščem, potem je zanje kot nalašč pes, a ne pritlikav kuštravček, ampak velik in z rodovnikom, morda nemški ovčar.

Vodnar – čeprav živali raje osvobajajo iz kletk, kot jih trpajo vanje, jim je lahko doma zaželena družba papagajev in drugih ptic, tudi hroščev.

Ribi – raje mačko kot psa, takšno, ki se pusti ljubkovati. Dobra izbira za neptunovke so tudi katere koli že ribe, pogled na akvarij jih namreč sprošča.
Deli s prijatelji