HOROSKOP

Znamenja, ki najslabše prenašajo zavrnitve

Objavljeno 11. november 2015 15.30 | Posodobljeno 11. november 2015 15.30 | Piše: M. F.

Zavrnjen oven se obnaša kot otrok, rak pa preprosto odide.

Ne kot odgovor za kozoroga ni sprejemljiv.

Vsako astrološko znamenje zavrnitev sprejme po svoje in se ob njej drugače obnaša. Poglejte, kako se različni znaki zodiaka odzovejo na besedico ne.

Oven

Trmasti ovni vsako zavrnitev jemljejo zelo osebno in se nanjo odzovejo dokaj nezrelo. Težko nadzorujejo čustva in kaj lahko začno kričati, jokati in zahtevati. Pri tem nizajo argumente, zakaj bi se morala zavrnitev spremeniti v da, in so neizmerno užaljeni, če druga stran ostane neomajna. Vendar se njihova užaljenost hitro razkadi in izrazijo zahtevo, pri kateri bi imeli morda več možnosti, da bi bila pozitivno sprejeta.

Bik

Zavrnitev, zlasti v situacijah, ko je bik ni pričakoval, ga močno vznemiri, saj nerad spreminja svoje načrte in ne prenese nepredvidljivosti. Njegov ponos je s tem prizadet in dolgo drugo stran kaznuje s trmastim molkom. Pogosto se od nje oddalji in noče z njo več imeti opravka ali pa izbere drugo taktiko: skuša jo na vse načine prepričati, da bi si premislila ter ne spremenila v da.

Dvojčka

Kadar si rojeni v tem znaku nekaj želijo, se zaradi svoje optimistične narave na poti do cilja ne ustavijo. Če jim načrte prekriža zavrnitev predloga ali ideje, so prvih pet minut sicer nejevoljni, nato pa samo zamahnejo z roko, ugotovijo, da so moralni zmagovalci in poiščejo drugo pot. Za kujanje in prepričevanje druge strani se jim zdi škoda tako dragocenega časa kot tudi energije.

Rak

Rojeni v ozvezdju raka se na zavrnitev odzovejo s pasivno-agresivno reakcijo. Ko slišijo ne, skušajo z razpravo doseči svoj prav, obtožujejo drugo stran, nato pa se teatralno umaknejo in za seboj zaloputnejo vrata. To seveda še ni konec. Zavrnitev sicer sprejmejo, zamerijo jo lahko še leta, nikoli pa se ne odrečejo svojim željam.

Lev

Rojeni v tem znaku se nikakor ne morejo sprijazniti z zavrnitvami. Že v otroštvu so se namreč naučili, da dobijo vse, kar si želijo. Če jih zavrne kdo od bližnjih, je deležen številnih očitkov in je priča jeznemu rohnenju leva. Če pa gre za nekoga, ki se mu ne morejo zoperstaviti, denimo šefa, zavrnitev sicer ponosno sprejmejo, a nekoga, ki levu reče ne, ta na vse načine in pred vsemi, ki so ga pripravljeni poslušati, skuša prikazati v kar najslabši luči.

Devica

Ne drži, da devica težko sprejme zavrnitev, imajo pa rojeni v tem znaku prav posebno taktiko. Vse naokoli in celo sebe namreč prepričajo, da vse poteka tako, kot so si zamislili, po zavrnitvi pa sklenejo, da se je zgodila z razlogom. Tako so na koncu device vedno zmagovalke. Zanje je v končni fazi vedno najpomembnejše, da drugim ne pokažejo, kako močno so prizadete.

Tehtnica

Eden redkih znakov, ki brez težav sprejme ne kot odgovor. A le če ima druga stran zanj res dobre argumente in obstaja med obema udeležencema dober kompromis. Rojeni v tem znamenju ne marajo zamere, in če jih nekdo z zavrnitvijo resnično prizadene, to povedo takoj in pojasnijo, kako se ob tem počutijo.

Škorpijon

Škorpijon morda na prvi pogled sploh ne deluje tako vztrajen in trmast, kot v resnici je. Sprva namreč zavrnitev sprejme dokaj mirno. Toda v bistvu se za mirno zunanjostjo skriva maščevanje: zavrnjen škorpijon čaka, subtilno provocira in na različne bolj ali manj skrite načine drugi strani dokazuje, da je bila v zmoti, ker je zavrnila njegove prijateljske, ljubezenske ali poslovne zahteve. Prav tako si vse zapomni in ob pravi priložnosti vse v enaki meri vrne.

Strelec

Kako se rojeni v tem znaku odzovejo na zavrnitev, je v največji meri odvisno od njihovega trenutnega počutja. V nekaterih primerih bodo samo zamahnili z roko in sklenili, da se nima smisla vznemirjati, drugič pa bodo v enaki situaciji najbolj trmasti ljudje na svetu, ki se bodo z rokami in nogami borili, da bi dosegli svoje. V vsakem primeru pa na koncu sprejmejo tisto, kar morajo, saj razumejo, da so tudi zavrnitve del življenja.

Kozorog

Ko si rojeni v tem znaku nekaj želi, uporabi vso energijo, da bi to dobil. Kdor se mu postavi na pot do uspeha, zanj postane tekmec, ki ga mora premagati. Na zavrnitve se ne odzove glasno in bučno, muči pa ga vse dotlej, dokler ne izdela novega načrta, da bi uresničil svoje sanje in ideje. In kar jih pri tem drži pokonci: vedno se počutijo kot moralni zmagovalci.

Vodnar

Če je pripadnik tega znamenja v čemer koli zavrnjen, se kuja kot užaljen in prizadet otrok, a tega nikoli ne bo na glas priznal. Smisla v razpravi ne vidi, najbrž bo preprosto odšel. Naj gre za zavrnitev šefa, partnerja ali prijatelja, normalno obnašanje vodnarja je izključeno, dokler ga jeza ne mine, kar pa lahko traja dokaj dolgo. S tiho mašo in trmoglavljenjem bo namreč na vsak način hotel dokazati, da se mu je zgodila krivica.

Ribi

Pripadniki tega znaka imajo ob zavrnitvi občutek lastnega neuspeha, neredko celo krivde. Ne glede na to, ali se jim to dogaja v zasebnem ali poklicnem življenju, niso jezni, temveč prej žalostni in razočarani. Zlasti ko gre za velike stvari. Ribe niso pretirano trmoglave in ne bodo vztrajale pri tistem, kar si želijo, se pa bodo zlasti ob pogostih zavrnitvah vprašale, v kolikšni meri druga stran razume in upošteva njihovo mnenje. 

Deli s prijatelji