LUNA

Življenje z Luno: Uresničimo načrte

Objavljeno 13. februar 2013 13.33 | Posodobljeno 13. februar 2013 13.32 | Piše: Ema Kurent

Mlada Luna obeta uspešno nadaljevanje projektov, ki jih tedaj začnemo.

Odlično za šport, rekreacijo ter fizična dela, ki jih moramo opravljati počasi, a vztrajno in temeljito.

Sreda, 13. 2. – Dan z rastočo Luno v živahnem ovnu bo kot nalašč za uvajanje novosti. Ob 15. uri bo Luna sestavila sekstil z Jupitrom, zato do tedaj uredite vse pomembnejše – sestanek s sodelavci, večji nakup, oddaja vloge ali prošnje ipd.

Četrtek, 14. 2. – Luna bo ostala v ovnu, kjer bo ob 6.52 dosegla sekstil z Venero, nato pa se počasi bližala k sekstilu s Soncem. Tudi ta dan je primeren za uvajanje novosti, zlasti na poslovnem področju, ter za dela, ki zahtevajo samostojnost in telesno energijo.

Petek, 15. 2. – Luna bo v ovnu do 11.09, pozneje v biku. Dopoldanske energije bodo malo »težke«, odnosi med ljudmi nesproščeni. Uvajanje novosti se odsvetuje. Po poldnevu se bo vzdušje izboljšalo, ritem življenja se bo umiril, uživali bomo v hrani in pijači.

Sobota, 16. 2. – Dan z Luno v umirjenem in počasnem biku. Luna bo v jutranjih urah sestavila trigon s Plutonom in sekstil z Marsom, zato bomo zlahka vstali že zgodaj; okoli 10. ure bo malo napeto, poznejše ure so primerne za nakupe.

Nedelja, 17. 2. – Luna bo v biku do 22.51, pozneje v dvojčkih. Nastopil bo prvi lunin krajec. Dan je kot nalašč za predajanje čutnim užitkom, da kaj dobrega pojemo in popijemo, se malo razvajamo. Nikamor ne hitite, privoščite si pravo nedel(j)o!

Ponedeljek, 18. 2. – V dnevu z Luno v dvojčkih bomo pohiteli s komunikacijo, dogovori, dopisi, sestanki ipd. Do 12.55, ko bo Luna sestavila konjunkcijo z Jupitrom, nam bo vse to odlično uspevalo, preostanek del dneva pa namenimo družabnim stikom ali učenju.

Torek, 19. 2. – Luna bo ostala v dvojčkih, živahen ritem življenja se bo nadaljeval. Ob 12.40 bo dosegla kvadrat z Merkurjem, zato bo tedaj malo več »prometa« (pogovorov, poti, telefonskih klicev ipd.), ob 19.49 pa sestavila trigon z romantično Venero – veselje!

Drugi planetni vplivi

Medtem ko bo Luna rasla, naj bi si zastavili kak pomembnejši dolgoročni cilj in se mu začeli posvečati, kaj večjega kupili ali kaj ustanovili, morda uvedli katero drugo spremembo, ki smo si jo že dolgo želeli. Mlada Luna namreč obeta uspešno nadaljevanje projektov, ki jih tedaj začnemo.

Sonce bo v vodnarju do ponedeljka, 18. februarja, ko ob 13.02 vstopi v ribi, Merkur in Mars bosta ves teden v ribah, Venera v vodnarju, Jupiter v dvojčkih in Saturn v škorpijonu. V sredo bo Sonce v paraleli s Saturnom, kar utegne ohladiti ozračje in odnose. V petek bo Mars dosegel sekstil s Plutonom, kar obeta koncentracijo moči in dosego ciljev, ki zahtevajo veliko zbranosti in vztrajnosti. To se bo nadaljevalo tudi v soboto, ko bo Mars dosegel trigon s Saturnom. Odlično za šport, rekreacijo ter fizična dela, ki jih moramo opravljati počasi, a vztrajno in temeljito. V torek bo Sonce doseglo paralelo z Neptunom – aspekt nam lahko zamegli »ozračje«, zato se potrudimo, da ostanemo z obema nogama na trdnih tleh.

Deli s prijatelji