HOROSKOP

Zdravstvene tegobe astroloških znakov

Objavljeno 07. november 2015 15.00 | Posodobljeno 07. november 2015 15.00 | Piše: M. F.

Vsako od znamenj je za katero od bolezni dovzetnejše in jo lahko premaga s pravim eteričnim oljem.

Za vsako znamenje in njegove tegobe je primerno drugačno eterično olje.

Horoskop lahko dokaj natančno opredeli telesne lastnosti in značaje oseb. Prav tako pa lahko opozori na najkritičnejše dele telesa in ponudi nasvet, kako težave z njimi premagati. Tudi zgolj z eteričnimi olji.

Oven

Gre za strastne in ambiciozne osebe z zelo izrazitim tekmovalnim duhom. Ovni so pogumni in realni, njihovemu telesu vladajo glava, oči in možgani, zato jih najpogosteje mučijo glavoboli, tudi migrene.

Eterično olje, ki jim lahko pomaga, je olje mete. Ta pomirja, sprošča ter prežene iz telesa stres.

Bik

Znak, ki ga opredeljujejo trma, vztrajnost in predanost. Gre za zelo praktične in stabilne osebe, ki cenijo zvestobo in prijateljstvo ter uživajo v družinskem življenju. Del telesa, ki jim vlada je, grlo, zato je to pogosto vneto in trpijo zaradi bolečega vratu.

Eterično olje: Evkalipt, ki pozitivno deluje na dihalne poti in pomaga pri vnetjih grla.

Dvojčki

Vsestranski, komunikativni, duhoviti in občutljivi. Pripadniki tega znamenja imajo vedno rešitev za vse in so polni življenja. Vladajo jim ramena, roke in pljuča, zato so pogosto žrtve dihalnih težav in bolečin v mišicah.

Eterično olje: Bergamotka, ki sprošča in pomirja mišice in iz njih prežene pri dvojčkih pogoste bolečine.

Rak

Nepredvidljivi, nežni, skrbni in potrpežljivi. Rojenim v tem znaku gre zaupati, čustvom pripisujejo velik pomen, njihovi vladajoči deli telesa pa so prebavila, zato imajo pogosto težave s prebavo, z zgago in zadrževanjem vode v telesu.

Eterično olje: Kamilica, ki uravnava prebavo, pomirja želodec in deluje proti vnetjem.

Lev

Rojeni vodje, močni in dominantni. Zelo ustvarjalni in zabavni ter predani. Vladata jim srce in hrbet.

Eterično olje: Vrtnica, ki krepi ožilje in s tem pospešuje pretok krvi, pomaga pa tudi pri sproščanju mišic hrbtnega predela.

Devica

Zelo inteligentne, odgovorne in praktične osebe. So urejene, skromne in delovne. Njihovemu telesu vladajo sinusi in dihalne poti, zato so nagnjene k alergijam in prehladom.

Eterično olje: Timijan. Lajša dihanje, deluje pomirjajoče in pomaga pri prebavnih težavah, ki so devicam prav tako trn v peti.

Tehtnica

Sočutne, diplomatske in karizmatične. So zelo romantične, mirne in prijateljske osebe. Vladajo jim ledvice, sečni sistem in jajčniki, pogosto imajo zato težave z ledvičnimi kamni in vnetji sečil.

Eterično olje: Geranija. Uravnava hormone, deluje protivnetno in proti stresu ter napetosti.

Škorpijon

Močni in intuitivni posamezniki, malce skrivnostni, vladajo jim telesne sluznice in reproduktivni organi, zato jih pogosto pestijo okužbe z visoko temperaturo in genitalnimi težavami.

Eterično olje: Jasmin. Deluje protivnetno in protibakterijsko ter pomaga tudi pri predmenstrualnem sindromu in pri težavah v menopavzi.

Strelec

Komunikativni in inteligentni, ki jih krasijo optimizem, samostojnost in neodvisnost. So zabavljači in avanturisti. Vladajo jim jetra, boki in koža, zato imajo neredko težave s kožnimi obolenji.

Eterično olje: Čajevec. Odličen je proti okužbam z virusi in proti kožnim boleznim.

Kozorog

Praktične in ambiciozne osebe. Zvesti in predani s smislom za humor. Vladajo jim kosti, zobje in sklepi, zato jih pogosto pestijo artritis, krhke kosti in razdražena koža.

Eterično olje: Sandalovina. Sprošča, pomirja, zdravi kožna obolenja in lajša bolečine v sklepih.

Vodnar

Neodvisen in kreativen, izviren. Vladajo mu gležnji in srčni sistem, pogosto ga zato pestijo slab pretok krvi in krči.

Eterično olje: Neroli ali grenki pomarančevec (Citrus aurantium). Pospešuje pretok krvi, krepi vene ter blaži stres in depresijo.

Ribe

Nežne in potrpežljive osebe, ki imajo veliko domišljije. So umetniki in sanjači. Njihovemu telesu vladajo limfni sistem, jetra in stopala. Prav zato so pogosto žrtve kurjih očes, pa tudi turov in aken.

Eterično olje: Cedrovina: proti zadrževanju vode, celi opekline in pospešuje metabolizem.

Deli s prijatelji