NAKIT

V prstan ujete energije vesolja

Objavljeno 19. januar 2017 19.00 | Posodobljeno 19. januar 2017 19.00 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Čisto zlato, srebro in baker so navidezno preprost recept za poseben prstan pavitri. a le zmes teh kovin ne zadostuje, da bi prstan, ki mu pripisujejo posebno moč in oddajanje pozitivne energije, deloval.

Prstan je zmes zlata, srebra in bakra. Foto: Boštjan Pucelj

O prstanu mi je pripovedovala prijateljica, ki se ukvarja z djotišem. Odkrila ga je v Vedah, indijskih svetih spisih, in njegov posebni vpliv zaupala le meni,« pripoveduje zlatarka Vladimira Fink Pavlin, ki v svojih zlatarnah edina v Sloveniji izdeluje ta posebni prstan. »Stranke prihajajo do mene in mi povedo o vsem lepem, kaj se jim je zgodilo, odkar imajo ta prstan. Pred kratkim mi je ena od prijateljic, za katero smo izdelali prstan, pripovedovala, da ima zdaj veliko več dela in ljubezni. Ko je začela nositi prstan, so se razcveteli tudi njeni nepremičninski posli. Oseba, ki prstan nosi že od začetka, je letos spomladi v nagradni igri prejela prvo nagrado, osebni avtomobil,« sogovornica niza zanimive zgodbe o tem, kako jim je prstan, izdelan po posebnem receptu iz treh žlahtnih kovin, spremenil življenje na bolje.

Vsak prstan za bogastvo je unikaten iz različnih razlogov. Zanimivo je, da ga izdelujejo ob točno določenih dnevih v mesecu glede na položaj planetov, nato pa ga glede na položaj lune še napolnijo z energijo. »Da lahko ta posebni prstan deluje učinkovito, ga moramo nositi na prstancu desne roke in čistiti enkrat na mesec ob polni luni v raztopini vode in himalajske soli,« izpostavi Novomeščanka. Čeprav ga lahko izdelajo v različnih velikostih, pa so prav vsi enako težki. »Vsak prstan je izdelan iz enake količine čistega zlata, srebra in bakra. To pomeni, da so manjši prstani debelejši, večji pa tanjši,« še doda znana novomeška zlatarka, ki se z nakitom ukvarja že četrt stoletja.

 

Deli s prijatelji