MERKUR

Te dni ne sklepajte novih poslov

Objavljeno 12. december 2017 13.00 | Posodobljeno 12. december 2017 13.00 | Piše: M. B. Z.

Merkur se do 23. decembra giblje navidezno zadenjsko. Težave v komunikaciji, prometu in vsakdanjem življenju.

Merkur vlada komunikaciji – poslušanju, govorjenju, učenju, branju, pogajanjem, prodajanju in kupovanju, uradnim pogodbam in dogovorom, založništvu, trgovini, sporazumom, posojilom, oporokam itd. Povezujemo ga s prometom, pošto, potovanji. Na teh področjih se stvari ne odvijajo po načrtih, ko je retrograden, torej v nekakšnem »spečem stanju«.

Nasveti in opozorila

V tem času ne vlecite pomembnih potez, nemogoče je kar koli načrtovati, ne sprejemajte odločitev. Obdobje ni dobro za kar koli, povezano s komunikacijo, izdajanje knjige, revije, spletne strani, oglaševalske kampanje. Ne podpisujte pogodb, ne sklepajte novih poslov. Ne kupujte nepremičnin. Okoliščine se bodo spreminjale. Če začnete novo službo, ne boste ostali na tem položaju. Če kupujete hišo, se bodo začele pojavljati težave z njo.

Ne odločajte se za operacijo, razen če so nujne, saj se pogosteje dogajajo napake. Pozorni bodite pri elektronski pošti – ta se lahko izgubi ali jo pošljete napačni osebi. Obdobje retrogradnega Merkurja je znano tudi po težavah z računalniki; ne nalagajte novih programov, naredite si varnostne kopije.

Ker vlada trgovini, ne kupujte ali prodajajte ničesar dragega, saj boste nakup obžalovali. Pričakujte težave, napake, zamude in ovire. Če potujete, se oborožite z zemljevidi. Lahko se vam pokvari navigacija na telefonu, vam zmanjka bencina, izgubijo prtljago ali zamujajo poleti. V tem času velja vse dvakrat preveriti.

Težavno bo tudi v odnosih, saj komunikacijski šum prinaša zmedo, zato o ničemer ne sklepajte prehitro.

Deli s prijatelji